– I skiskyting er rekrutteringen på vei opp. Vi hadde med ni løpere fra egen klubb i dag, og det er veldig, veldig bra. I fjor hadde vi fire fra egen klubb, og to løpere året før det. Det går riktig vei, smiler Eriksen.

– Det er jo ikke mange, men det er en økning. Det er et direkte resultat av skiskytterskolen vi arrangerte i høst og i vinter. Det er noen løpere her i dag som har gått sitt andre og tredje skiskytterrenn, og det er gøy, sier rennlederen.

Jarseng-fordel

Tre av de unge Ørn-løperne som koste seg med flotte forhold på Jarseng søndag, var Aleksander Nomme (14), Eirik Venheim Foss (12), Ole Andreas Olsen (14).

– Det er et godt miljø i klubben, forteller guttene, som synes det er stas med KM på hjemmebane.

– Løpet var veldig bra. Fine løyper, sier Eirik.

– Er det en fordel å gå på hjemmebane?

– Ja, vi er mer kjent med løypene, sier Aleksander.

– Man tar kanskje et par sekunder der, mener Eirik.

– Man vet hvordan man bør gå i svingene og sånt, tilføyer Ole Andreas.

54 løpere deltok

Alle tre startet først med langrenn, men har også begynt med skiskyting de siste årene. Nå trener de ski fire ganger i uka, hvorav to av øktene handler om skiskyting.

– Er skiskyting bedre enn vanlig langrenn?

– Ja, det er mer å gjøre. Gøyere, sier Eirik.

– Istedenfor å bare gå langrenn hele tida, så får man litt pause med skyting også, sier Ole Andreas.

54 løpere fra ti år og opp til senior deltok under KM søndag.

– Mengden har vært opp til 16 år. Det var én seniorløper her. En del andre juniorløpere har vært på norgescuprenn andre steder, forteller Bent Eriksen.

Takket ja igjen

I fjor var det også KM på Jarseng, da med 29 løpere i aksjon. Da muligheten bød seg for å arrangere igjen, behøvde ikke Ørn lang betenkningstid.

– Det rennet her skulle egentlig vært arrangert i Vestfold, men på grunn av mangel på funksjonærer hos arrangøren ble vi spurt, og da sa vi selvfølgelig ja, sier Eriksen.

– Og det har gått knirkefritt?

– Det er alltid noen justeringer, men det har gått veldig bra. Vi lærer også hele tiden med å arrangere. Fint vær og gode skyteforhold, oppsummerer han.