TV 2 melder at de har gitt beskjed til Altibox at de avslutter forhandlingene om en ny distribusjonsavtale. Dagens avtale går ut 31. mars. TV 2 sier det ikke lenger er grunnlag for en ny avtale. Det skriver de i en kort pressemelding.

Altibox har rundt 700.000 abonnenter, som mister TV 2s lineære kanaler fra og med 1. april.

TV 2 sier innholdet fortsatt vil være tilgjengelig gjennom deres egen streamingtjeneste. Selve TV 2-appen vil fremdeles være tilgjengelig på Altibox sin TV-boks.

Uenige om fremtiden

Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, sier i meldingen at han beklager overfor de seerne som ikke lenger får TV 2s lineære kanaler gjennom Altibox. Han konstaterer samtidig at det ikke er grunnlag for en ny avtale.

- Et partnerskap forutsetter en avtale som fungerer for begge parter. Gjennom forhandlinger over lenger tid, har det blitt tydelig at Altibox ønsker en helt annen modell enn det TV 2 har tilbudt, og som avviker vesentlig fra det TV 2 har avtalt med de andre distributørene i markedet, sier Sandnes.

Det har ikke umiddelbart lyktes Nettavisen å få kontakt med Altibox for kommentar.

Nylig langvarig konflikt

TV 2 har nylig vært gjennom en lenger konflikt med Telenor. Rundt 550.000 kunder var uten TV 2s kanaler i rundt halvannen måned i desember og januar.