Skal dele ut flere hundre tusen, men vet ikke til hvem.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

KRAGERØ: Kragerø fjordbåtselskap AS skal dele ut en tusenlapp per aksje i utbytte, men vet ikke hvem alle aksjeeierne er.

DEL

Fra nyttår av legges aksjeselskapet Kragerø fjordbåtselskap ned. Ferjedriften er som kjent overtatt av det interkommunale selskapet Kragerø fjordbåtselskap.

Etter at eiendelene er overført fra aksjeselskapet til det nye interkommunale selskapet, står det igjen rundt 3,7 millioner kroner som skal fordeles mellom aksjeeierne i selskapet som nå legges ned. Det aller meste av dette beløpet utbetales til Kragerø kommune og Telemark fylkeskommune, som eier henholdsvis 59 og 29 prosent av aksjeselskapet.

PRIVATPERSONER

Fylket kommunen har allerede bestemt av deres andel av utbyttet skal overføres til det nye ferjeselskapet. Men de siste 12 prosentene eies av privatpersoner, og det er disse Fjordbåtseskapet ikke har full oversikt over.

– Jens Lauersøns legat er det største av disse private eierne. Men for øvrig er det mange eiere av enkeltaksjer, forteller Iver A. Juel i avviklingsstyret for AS-et.

SE ETTER AKSJEBREV

– De som har aksjebrev liggende kan henvende seg til avviklingsstyret. De som får utbetalt utbytte må selv sørge for å oppgi dette til skattemyndighetene, sier Juel.

Dersom ikke alle de private aksjeeierne melder seg, vil det gjenværende utbyttet bli utbetalt til IKS-et etter en tid.

Artikkeltags