Terningkast 4: Troverdig thriller

Artikkelen er over 12 år gammel

Om første del er seig, har andre del driv. Svensk politiarbeid er til tider svært underholdende.

DEL

Filmberetningen «Wallander - Mastermind» er basert på Henning Mankells eventyr om kriminaletterforskeren Kurt Wallander. Filmen hadde premiere tidligere denne måneden, og har til slutt nådd lerretet i vårt fylket.

TAPPET FOR ALT BLOD

Det er en ganske brå opptakt i denne fortellingen, slik det jo skal være i en thriller. En kvinne blir funnet død, hengende opp-ned fra taket i sin leilighet - tappet for alt sitt blod. Det finnes ikke et spor å gå etter.

Wallander og hans kollegaer begynner med å famle i blinde, men etter hvert kommer bruddstykker av sannheten for en dag - og den er langt verre enn de trodde.

DJEVELSK

Når en har amerikanske filmepos i blodet, er det nok et inntrykk at «Mastermind» mangler noe temperatur, og det tar tid før spenningen fester seg. Samtidig er produksjonen skikkelig gjort, og det er ikke mangel på nøktern troverdighet.

Krister Henriksson har hovedrollen, og han gjør sin karakter pålitelig i en blanding av bekymring for etterforskningen og sin datter.

Det er en del fæle scener i filmen - og skurken er særdeles utspekulert - men ingenting virker spekulativt. Slutten sitter, men den tværes nok ut i det meste laget. Likevel, dette er skikkelig håndverk.

Artikkeltags