Fronter Norge i filmbransjen

Artikkelen er over 4 år gammel

Karoline Pedersen (22) fra Stridsklev skal sørge for at internasjonal film- og TV-bransje vil filme i Norge.

DEL

Pedersen er for tiden BI-student i Trondheim, hvor hun utdanner seg innen PR og markedskommunikasjon. Ved siden av studiene har hun deltidsjobb for selskapet Film In Norway. Et selskap som leverer produksjonstjenester til aktører som ønsker å lage film i Norge. De har allerede hjulpet aktører som Volvo, Discovery Channel og Subaru.

– Dersom et produksjonsteam skulle trenger et fjell med snø i maimåned, ordner vi det, forteller Pedersen.

22-åringens oppgaver dreier seg stort sett om markedsføring og research. Nå jobber hun hardt for at tyskerne skal få øyne opp for det norske landskapet. Nylig var kinesere i Telemark for å benytte Solspeilet på Rjukan i produksjonen «Artificial Light». Pedersen kan melde at både Russland, India og Kina begynner å få øyne opp for norsk fjellheim og fjorder.

– Spesielt Kina. Film In Norway har nå en stor satsing i Kina.

Stridsklev-jenta kan fortelle om en bratt læringskurve i trondheimsbedriften.

– Men det er sinnsykt spennende. Det er en god erfaring for en på min alder.

– I jobben får jeg brukt det jeg sitter på av kreativitet. Siden vi er et lite firma med cirka 20 ansatte, betyr det at jeg får være med på de store beslutningene.

Selv om det ikke kryr av gode filmlocations i hjembyen, tror Pedersen likevel hun kunne bidratt med å markedsføre Porsgrunn.

– Min kjærlighet til Porsgrund Porselen er stor. Helt siden jeg var liten, og kikket gjennom alle PP-servisene til bestemor.

– Men PP har litt å gå på når det kommer til markedsføring. De burde bli enda flinkere til å vise seg fram utenfor byen og landets grenser.

Når filmintensivordningen vedtas i 2016, kan det bety at flere internasjonale aktører velger Norge som innspillingslad for film.

– Norge er ett av de dyreste landene å lage film. Med den nye ordningen tror jeg vi blir mer attraktive.

Rykter om at Hollywood-stjerna Mel Gibson skal lage vikingfilmen «Berserker» har lenge versert. Vi må derfor spørre om Pedersen & Co har hatt kontakt med Braveheart-stjerna.

– Det er ikke noe jeg kan kommentere nå, sier hun lurt.

Artikkeltags