Gå til sidens hovedinnhold

Fikk spesialtillatelse til å håve inn

Det er ikke tillatt å bruke påhengsmotor på båter i Lifjell, men nå har Seljord jakt og fiskelag (SJF) fått spesialtillatelse til å bruke motor for å tynne ut bestanden i to vann.

Seljord jakt og fiskelag søkte for en tid tilbake om tillatelse til å ta i bruk en liten motorbåt på Store og Vesle Holmetjønn på Lifjell.

I utgangspunktet er det ikke lov å bruke motor på Lifjell-vannene, men nå har Seljord kommune gitt en spesialtillatelse.

– Seljord kommune gir Seljord jakt og fiskelag dispensasjon til å bruke en liten motorbåt i Store og Vesle Holmetjønn på Lifjell – innenfor Seljord kommune sine grenser, heter det i vedtaket.

(saken fortsetter under bildet)


19 vann

Seljord jakt og fiskelag forvalter 19 fiskevann på Lifjell. I mange av vannene er det for mye fisk, og det kreves omfattende tynningsfiske for å bedre kvaliteten på fisken og beitegrunnlaget i vannene. SJF skal bruke både garn, ruser og not til å fiske med.

Båtmotoren som er tenkt brukt har fire hestekrefter og grunneiere Erik Manheim har godkjent motorbåtbruken. De som skal føre båten og stå for fisket er Arve Myrvang, Ove Skaret, Rolf Haugland og Terje Haugland.

Seljord kommune begrunner dispensasjonsvedtaket med at tynningsfiske er en særlig grunn for å få tillatelse til å bruke motorbåt.

– Seljord jakt og fiskelag gjør et godt arbeid med å forvalte fiskevannene på Lifjell. Dette har de drevet med i mange år. Det er en effektiv måte å utføre tynningsfiske på med bruk av liten motorbåt på disse vannene.

Tillatelsen gjelder for perioden 2021–2025.