– Som kjent ble det registrert ett svakt positivt tilfelle i Skien torsdag. Vi kommer tilbake med endelig svar når kontrollprøven foreligger i kveld. Det er ikke meldt om nye smittetilfeller så langt, opplyser kommuneoverlege Vegard Høgli i Skien i ei pressemelding, som ble sendt ut like før klokka 15.00.

– Unngå klemming

– Hvis du er syk eller mottakelig for sykdom kan det være lurt å holde seg vekk fra arrangementer der mange er samlet. Det vurderes ikke som nødvendig å avlyse arrangementer i Skien, sier Høgli.

Han opplyser at dette er vurderinga deres per i dag, men at situasjonen nå vurderes fortløpende.

Kommuneoverlegen viser videre til rådene om å vaske hendene godt og hoste/nyse i albukroken, samt at en aller helst bør bruke et papirlommetørkle som en kaster etterpå.

– Det kan være en greit å unngå klemming og håndhilsing hvis du er usikker på egen eller den andres helse, sier Høgli.

Beredskapsledelsen i Skien har vært samlet fredag.

Porsgrunns innbyggere fikk sms

– Vi holder beredskapen oppe gjennom helga, i samarbeid med kommunalområdene og legevakta. Målet er smittereduksjon via informasjon, testing og eventuell behandling. Kommunen jobber nå med å rigge oss for endringer som følge av at flere kan bli syke, og dermed får innvirkning på tjenestetilbudet. Dette skal vi samarbeide med ansattes organisasjoner om, opplyser Høgli.

Kommunen viser også til at det finnes råd til både publikum, risikogrupper og arrangører på Folkehelseinstituttets nettside, som har adressen: www.fhi.no

Fredag ettermiddag mottok innbyggerne i Porsgrunn et varsel på sms, hvor det informeres om at det finnes oppdatert informasjon om situasjonen på kommunens nettside. I sms-en som innbyggerne har mottatt, oppgis det også et telefonnummer som en kan ringe hvis en lurer på no. Kommunen avslutter meldinga med å minne om at god håndhygiene er viktig.