Mandag kveld delte Telemark fylkeskommune ut stipender til fem unge idrettsutøvere fra Telemark.

Årets toppidrettsstipender gikk til Dennis Gråsvold, Hanne Vassend, Henrik Dønnestad, Mariann Roe og Sturla Mogstad, skriver fylkeskommunen i en pressemelding. Ungdommene fikk 40 000 kroner hver.

Stipendet ble opprettet i 2011, og gis hvert år for å støtte opp om utøvernes videre satsing på idretten.

Mer om stipendvinnerne:

Dennis Gråsvold er 18 år og driver med sykling. Han kommer fra Porsgrunn og representerer Grenland sykkelklubb. I 2018 og 2019 har han vært fast deltaker på det norske juniorlandslaget. Det siste året har han hatt flere pallplasseringer både under Norges Cup ritt og i NM. Tidligere i år vant Dennis rittet Morgendagens Helter som gikk i Narvik. For 2020 så er ambisjonene å få en plass på U23 landslaget og få kontrakt med et av de store kontinentallagene i Norge.

Hanne Vassend er 19 år og driver med orientering. Hun kommer fra Porsgrunn og løper for Porsgrunn orienteringslag. Hun har de siste to årene representert Norge ved flere store juniormesterskap. I 2019 har Hanne som juniorløper oppnådd en rekke god plasseringer både nasjonalt og internasjonalt. Hun har som mål å representere Norge i junior-VM i 2020 og oppnå en plass på podiet der.

Henrik Dønnestad er 23 år og driver med langrenn. Han kommer fra Skien og representerer Gulset IF og er en del av Team Telemark. Henrik er den første herreløperen (på 2000 tallet) i langrenn som er fra Telemark og har gått et distanserenn i verdenscupen. Han har det siste året hatt flere gode plasseringer både nasjonalt og internasjonalt. For 2020 har han som mål å få minst en pallplassering i Norgescupen og en topp ti plassering i NM.

Mariann Roe er 22 år og en friidrettsutøver med langdistanseløp som gren. Hun kommer fra Bø og representerer IL Skarphedin. Mariann er også tatt ut på Team Telemark i regi av friidrettskretsen og har siden 2017 vært på rekrutteringslandslaget til forbundet på mellom – og langdistanse. Hun har vunnet flere medaljer i nasjonale juniormesterskap og hevdet seg internasjonalt både på terrengløp, motbakkeløp og på bane. Hennes store mål er å få ut sitt maksimale potensial på 10 000 m, og deltakelse og medalje i U23 EM.

Sturla Mogstad er 17 år (blir 18 i 2020) og driver med roing. Han kommer fra Porgrunn og representerer Porsgrunn roklubb. Til tross for sin unge har han deltatt i flere internasjonale mesterskap og hatt em rekke gode plasseringer. I perioden 2014–2019 har Sturla deltatt i 113 nasjonale stevner og fått med seg 83 1.-plasser. Målene framover er medalje i jr. VM2020, VM i 2027 og OL-gull i 2028.