Her skal de gi deg lyden av sommer

SKAL FYLLE PARKEN: André Kassen, kafédriver Lillian Gundersen og Sondre Stordalen inviterer til en ny parkjazzsesong på Skiens tak.

SKAL FYLLE PARKEN: André Kassen, kafédriver Lillian Gundersen og Sondre Stordalen inviterer til en ny parkjazzsesong på Skiens tak. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Parkjazz klarer det mange jazzklubber sliter med i vinterhalvåret: trekke flere hundre publikummere på konserter.

DEL

Torsdag 25. juni arrangerer Parkjazz sommerens første konsert, og i år er programmet mer folkelig og tilgjengelig, mener arrangørene André Kassen og Sondre Stordalen.

Velkjente Guttorm Guttormsen tar med seg et stjernelag for å markere flere «halvjubileer» 25. juni: Han blir 65 år, han har bodd 45 år i Grenland, og har jobbet for Teater Ibsen i 40 av dem. Han spiller sesongen i gang med blant andre Eivind Aarset, Anne-Marie Giørtz og Knerten Kamfjord i ryggen.

Dette er den åttende sesongen med Parkjazz, og det blir live musikk åtte torsdager fram til 13. august. På det aller meste har det vært anslagsvis 1000 mennesker på konsert i parken. Snittet i fjor lå på 550 besøkende per gang.

– Det er jo nesten uhørt på jazzkonserter, konstaterer Sondre Stordalen.

Liker konseptet

Den første sesongen satte kafédriveren ut 25 stoler før det første arrangementet. Det kom 350 mennesker. Da var det gratis inngang. Men selv om mange får oppleve band innen jazzsjangeren via Parkjazz-konseptet, rekrutterer det ikke så mange nye publikummere til jazzklubbkonsertene resten av året. Det er tydelig at folk liker det sommerlige konseptet med kafeen i parken kombinert med rimelig musikk, mat og drikke.

Ifølge André Kassen booker de artister de selv har lyst til å høre, og som egner seg for scenen ved Brekkeparken.

– Vi liker jo også en del sære ting, men vi synes ikke det passer inn her, sier André Kassen.Torsdag 2. juli får Parkjazz besøk av vokalisten Inger Marie Gundersen, som ikke er så godt kjent her hjemme. Hun har derimot turnert både i Asia og i Europa, og har slått spesielt godt an i flere land i Østen. 9. juli kommer NRK-profilen og bandlederen Erling Wicklund med sitt «åttehodede uhyre», swingjazz-orkesteret Octopus.

Jøkleba og Gyng

Trioen Jøkleba med vår egen Audun Kleive på laget, var et av de hotteste jazznavnene i Norge mellom 1991 og 2004, året de la opp. De er tilbake, og rekker Skien mellom festivaloppdrag den 16. juli. Rune Klakegg er 60 år og får lov til å lage sin egen konsertkveld den 23. juli, mens trioen Gyng med Frøydis Grorud og Torun Eriksen i front, stiller med Anne G. Klykken som gjest 30. juli. Gitarist Bjørn Vidar Solli kommer tilbake 6. august, før Scheen jazzorkester avslutter sesongen med plateslippkonsert 13. august.

Artikkeltags