Lars Vaular, Vamp, Peter Nordberg og Henning Kvitnes kommer til Lunde i sommer.

Viser ved kanalen har utvidet viseomfanget og tilbyr også visekonserter i Snikkarverkstedet ved Strengen brygge i år. Og det starter allerede i mai.

BARE PLASS TIL 100

Det nye utspringet til Viser ved kanalen er nå noen intimkonserter som skal foregå i de gamle lokalene til Skiensvassdragets fellesfløtnings forening ved Strengen brygge. Her er det kun plass til 100 publikummere, så det kan bli trangt om plassen.

– Ja, jeg tror det kan bli veldig hyggelig i det vi kaller for Snikkerverkstedet. Det blir runde border og nokså intimt, sier festivalleder Arnt Johan Opheim, og presenterer den svenske visesangeren Peter Nordberg som første artist ut den 23. mai.

– Det er planlagt to–tre av disse intimkonsertene i tillegg til selve festivalen, forteller han.

SKANDINAVISK

19. og 20. juni blir festivaldagene i Lunde sluseamfi og fredagen blir Vamp, Jack Vreeswijk og vestfoldbandet Hengsrø smie å se på scenen.

Lørdag kommer Henning Kvitnes, Lars Vaular og Myrull og David Urwitz.

– Vi har lagt sterk vekt på visebegrepet i år og setter fokus på å det å formidle ord. Dermed har vi også satt som en betingelse at det skal synges på norsk eller skandinavisk, forteller Opheim.

Han er godt fornøyd med programmet de har snekret sammen.

– Vi er kjempefornøyd. Lars Vaular er stadig i skuddet, Vamp er også populære og vestfoldbandet Hengsrø Smie slapp sitt debutalbum i februar og har stort sett fått femmere og seksere.

– NOE LITT ANNET

Det har vært viktig for festivalledelsen å ha en god miks mellom kjente og mindre kjente artister og band.

– Vi synes det er viktig å gi folk noe litt anet enn hva de får over alt ellers. Vi ønsker det skal være litt spennende å være med på festival i sluseamfiet. Og ikke minst oppleve god musikk i trivelige omgivelser.

OGSÅ KANALTUR

På dagtid på lørdagen skal det også i år være fokus på barn og familier.

– Det starter med gatefest i Lunde hvor Østnorsk Viseforum står for musikken. Handelsstanden er også involvert, og vi serverer gratis mat. De spiller for øvrig også i kommunens to eldresenter denne dagen, opplyser han.

Kanalbåtene møtes i Lunde sluseamfi hvor det også blir musikk ved Slusekroa midt på dagen. De som ønsker kan være med MS Victoria opp til Strengen brygge hvor det blir Onkel Tuka-konsert for barn i Snikkerverkstedet, forteller Opheim, som tror barna vil få en stor opplevelse med å sitte tett oppi artisten i det lille lokalet.

STRAMT BUDSJETT

Festivalen har et budsjett på totalt 800 000 kroner, og 350 000 av disse brukes på artister.

– Jeg synes vi har fått mye ut av pengene i år. Vi må ha totalt 800 betalende for ikke å gå i minus, og det tror jeg vi skal greie.