Festival for syn, øre og gane

Artikkelen er over 13 år gammel

Skåtøy Vise- og Poesifestival går av stabelen 14.-16.juli. Dugnadsgjengen som inkluderer de fleste som bor på øya har vært i arbeid lenge allerede, og de gleder seg til å se, høre og smake på årets festival.

DEL

- I år har vi faktisk allerede solgt ut de 100 billettene vi la ut for salg på posten. Vanligvis selger vi ikke mer enn en 20-30 billetter der, men i år skal «alle» på Vamp, forteller Haugland. Hun kan også fortelle at Sang- og tolkningskurset til Meyer og Øverli er fullbooka allerede.

Haugland kan også fortelle alle at det blir fint vær på Skåtøy den helgen, for det er det alltid når Skåtøys egen vise- og poesifestival går av stabelen.

STOR SPENNVIDDE

Vamp er tydeligvis årets store trekkplaster på årets festival, men arrangørene fremhever at de har svært mye annet bra på programmet også.

Arrangørene hevder sågar at fredagens program er bedre enn lørdagens. Dette til tross for at de lørdagen kan skilte med Vamp på kvelden og Maj Britt Andersen med en familievennlig Prøysen-forestilling. I tillegg opptrer fremadstormende 15 år unge Hanning Kanning, Grenlendingen Ragnar «Sør» Olsen og lokale Bente Betin Tolner som skal lese tekster med Skåtøy som tema til Kjetil Valldals akkompagnement.

Fredagen skal nemlig lokale Ingunn Ørnhøi med band starte kalaset på ettermiddagen. Dernest følger jazzpoeten Jan Erik Vold og Kåre Virud med blant annet Dylan på norsk. Anerkjente Lars Bremnes fortsetter i duo med Georg Buljo og før kvelden avsluttes med jam på Skåtøy kafe og galleri blir det konsert med Henning Kvitnes og Hilde Heltberg. Med nytt telt som rommer 700 mennesker er det duket for et par bra dager på Skåtøy i juli.

SKALLDYRSUPPE I RUTE

På samme måte som været stiller Skåtøys kokk Anette Sivertsen opp på festivalen og lager Skalldyrsuppa som har fått et godt rykte langt utenfor Kragerøs grenser. Fisken som utgjør kraftbasisen til suppa er fisket lokalt gjennom vinteren, og er muligens det som gjør Skalldyrsuppa så spesiell som den etter sigende er?

- I år har jeg i tillegg fått med meg tre ungdommer som skal bli kokker til å jobbe på dugnad alle tre dagene, forteller Sivertsen, og legger til at de faste damene selvsagt også er med i kjøkkengjengen.

- Og hele Skåtøy baker rundstykker! smiler hun.

Det blir selvsagt ikke bare servert Skalldyrsuppa under festivalen. Det blir også salater, bacalao og sildetallerken å få kjøpt. Alt laget av Sivertsen og hennes medarbeidere. Og dotøsene er på plass med sine pyntede festivaldoer når den tiden kommer.

Artikkeltags