Gå til sidens hovedinnhold

Festivalbudsjett på 5,4 millioner: - Satser på mer gratis underholdning i år

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: 16. april er det programslipp for den 25 teaterfestivalen i rekka. Om kommunen og fylkeskommunen åpner lommeboka, blir det ekstra mye gratis underholdning til folket i år.

- Vi skal ha et veldig bra hovedprogram i år, men det er likevel med gratisprogrammet vi når aller flest mennesker. Derfor ønsker vi å bruke enda litt mer der, sier festivalleder for PiT, Trond Hannemyr.

Men det er et men. Skal de få det til er de avhengig av mer offentlig støtte. Både kommune og fylkeskommune har nylig fått søknad om støtte på kroner 100 000 kroner. De venter fortsatt på svar.

- Det er penger vi ikke har søkt om eller fått tidligere, men det ville vært veldig hyggelig, og til glede for publikum, sier Hannemyr.

- Pengene vi ber om i denne søknaden vil først og fremst gå med til å styrke gratisprogrammet, til glede for et enda større publikum. Gjennom forestillingene i festivalgata når vi barnehager, skoler,pensjonister og helt vanlige mennesker, som kanskje ikke vanligvis oppsøker teaterforestillinger. Ikke minst når vi veldig mange mennesker fra innvandrermiljøet, som gir uttrykk for at PIT er den beste uka deres i Porsgrunnsåret, skriver Hannemyr i søknaden til kommunen.

Programslipp 16. april

16. april slippes programmet til årets festival. Det arbeides med et billettert hovedprogram med 15 produksjoner og 30 forestillinger på i alt 8 ulike arenaer. I tillegg kommer gratisarrangementene som Brusteinsballet, Festivalgata og Grønn Oase.

Totalt er det budsjettert med utgifter på 5,42 millioner og inntekter på 2,42 millioner fra billettinntekter, sponsorer og eventuelt fylkeskommune og kommune.

- Budsjettet ligger vanligvis på mellom 4 og 5 millioner kroner, forteller Hannemyr.

Noen stor unntakstilstand er det derfor ikke, selv om festivalen markerer 25-års jubileum.

75 prosent av billettene revet bort

Herøya 1943 er Grenland friteaters egne store forestilling i år. Hannemyr forteller om stor interesse allerede. Såpass at en bør forte seg om en vil sikre seg en billett.

- Vi har lagt ut 2300 billetter og allerede er 75 prosent av dem solgt, forteller han.

Herøya 1943 spilles utendørs på Sjøfartsmuseet 9. - 19.juni. Selve teaterfestivalen går av stabelen 16-20 juni.