Med ordfører Hedda Foss Five og varaordfører Trond Ballestad i spissen sørget bystyret i Skien for en skikkelig feiring da bystyret vedtok at Vinmonopolet får godkjenning til å åpne ny avdeling på Gråtenmoen. Dermed kan kommunenes innbyggere se fram til et nytt vinmonopol i slutten av året.

Men det har tatt sin tid, allerede i 2017 så vedtok bystyret at man ønsket et nytt pol i Skien.

To muligheter

I utgangspunktet var det to muligheter for hvor et nytt vinmonopol kunne bli etablert, Gråtenmoen og Herkules. Men i mai ble det klart at Vinmonopolet hadde valgt Gråtenmoen og familien Mosebø. Men offisielt ble det ikke kjent før i begynnelsen av juni. 9. juni kunne det offentliggjøres at Vinmonopolet hadde valgt Gråtenmoen.

– Jeg fikk ikke meddelt nyheten til bystyret før det ble offentlig. Jeg ringte kommunikasjonssjefen i Vinmonopolet og sa «fy!», og han beklaga, men vi var begge glad for at dette er på plass,

– Vi har vært gjennom mange runder med Vinmonopolet for å finne en løsning, og for å imøtekomme ønsket deres om to etableringer i Skien, sier Foss Five, og legger til at det har blitt jobbet tverrpolitisk for å få dette på plass.