Det sier Johnny Stene og Jan Halvor Høydalen. Stene er prosjektleder og Høydalen er eier av Hulfjell familiegård, som ligger idyllisk til ved Toke i Drangedal kommune. Siden starten i 2016, har det blitt en svært populær familieattraksjon for de mange gjestene som besøker parken hvert år.

Noe av det som slår godt an hos de yngste er at det finnes mange forskjellige dyr her. Hester, sauer, esler, høner, påfugl, vaktler, emu, alpakka, lama, fasaner og ullgris, hvor en kommer tett på dyrene i de naturlige innhegningene.

Få barnefestivaler

I disse mørke tider med krig i Europa er det viktig å få til noe for barna.

– Våre barn har ikke den samme erfaringsbakgrunn som vi voksne, til å sette ting inn i en større sammenheng. Dette kan lett tære på både oss og kanskje særlig våre barn, kanskje mer enn vi er klar over. Derfor trenger vi alle, ikke minst barna våre, avbrekk fra alt dette som kan virke så overveldende og truende. Vi trenger noen trygge rom der vi bare kan få lov til å føle på glede, entusiasme og begeistring. Hvor barn får lov til å bare være barn. Dette kan vi tilby på Hulfjell barnefestival, forklarer Stene.

Han har etablert Stene kulturservice som et enkeltmannsforetak og ble kontaktet av Høydalen.

– Jeg tenkte at det var på tide å få et arrangementet her, noe annet enn en ordinær åpning. Det er moro å få til noe mer, sier Høydalen.

Det er også et etterlengtet tilbud.

– Det er få barnefestivaler i Norge, som er helt genuine og kun for barn. Det blir veldig gøy. Dette er barnas eventyrland, så det passer veldig fint å ha det her. Dette er en litt skjult perle, mener prosjektlederen.

På Hulfjell barnefestival vil det være rom for å la seg inspirere og begeistre gjennom kultur, lek og kreativitet. Selv om festivalen i hovedsak retter seg mot barn fra 0 til 12 år, er det en festival for alle barn mellom 0 og 100.

– Hvis vi tør å kjenne etter er veldig mye av det som er gøy for barna også gøy for oss voksne. Festivalen er inkluderende og sjangerfri og den søker å styrke fellesskap på tvers av tilhørighet, ståsted og generasjoner.

Nå kan det kanskje bli en årlig festival.

– Vi prøver på det. Det har vært en god respons på forhåndssalget, selv om det er vanskelig nå. Vi er veldig fornøyde, og vi ser et behov.

Så langt nærmer forhåndssalget seg til 30 prosent.

Mange aktiviteter

Første året blir det kun en dag med festival.

– Så ser vi om det blir flere dager etter hvert.

25. juni er datoen barnefamiliene kan krysse av.

– Da blir det aktiviteter på området med dyr, klatrevegg, kjøring med Gråtass og badepark. Det blir underholdning på scenen. Det blir intimt og fint med konsert og teater. Dette skal bli bra. Det skal skje noe hele dagen.

Noe lignende har aldri blitt arrangert i Drangedal før.

– Det blir veldig spennende.

Jan Halvor Høydalen er i ferd med å legge siste hånd på badeparken, som blir gedigen i omfang.

– Det er ikke Norges største, men Sørnorges største, kanskje. Det er en stor vannpark, som dekker 2000 kvadratmeter.

Overtok gården

Høydalen kom inn som nå eier i 2019, og har bygd på parken hvert år.

– Gården ble kjøpt på det åpne markedet. Jeg hadde ingen dyr- eller gårdserfaring før, forteller mannen som jobber som flyteknikker.

Det var et etablert tilbud på gården fra før av.

– Den forrige eieren drev i liten skala, men det har vært fint å bygge på.

Fakta

Dette er artistene som kommer:

Brannbamsen Bjørnis: Hvem kjenner ikke Brannbamsen Bjørnis? Bjørnis er Norges viktigste bamse – og barna elsker ham! Helt siden han var en liten, lodden bamseunge, og så en brannbil for første gang, drømte han om å bli en brannkonstabel. Og det har han blitt – hele Norges brannbamse. Først og fremst er han til for barna, men han hjelper gjerne mamma, pappa, bestemor og bestefar også. På festivalen blir det show og konkurranser med Bjørnis.

Mr Toons «den profesjonelle idiot»: Den originale mega-ballongmannen som blir borte i en kjempeballong, luftakrobaten på den 3.5 meter høye giraffsykkelen, tryllekunstneren, sykkel-ekvilibristen og sjongløren Mr. Toons.

Kaptein Knuff med Tobias Vik / Teater avvik: Kaptein Knuff er en kvikk, men klønete pirat med sjøens dårligste ordspill, og atlanterhavsrekord i ballongdyr. For øyeblikket har han gått i land, og vil gjerne vise publikum på Hulfjell sine flotte sjømannskunster. Det går for øvrig ikke alltid helt etter planen ...

Zoe-Loes Barree: Kragerøjenta Zoé er et stort musikktalent, som blir spådd en stor musikalsk framtid. Hun er halvt tysk og halvt nederlandsk og kom som 2 åring til Norge i 2008. Hun hadde sin første store performance i Tokestua kultursal som Cosette i en musikaloppsetning. Etter dette har hun deltatt i The voice kids i Tyskland og Norske Talenter, hvor begge gangene kom helt til semifinalen. Hun liker å gå sine egne veier og har i ung alder allerede blitt en habil låtskriver.

Huldre Heks og Ludvig H – jakten på den mystiske skatten: Alle som vil inviteres til å bli med på en magisk ferd etter en mystisk skatt som Huldre Heks har stjålet. Dette er et koselig og engasjerende familieshow med mye sang og musikk, og som barna blir en stor del av. Musikk og tekst: Jan Heidenstrøm, regi: Trine Anette Larsen.

Karoline Bråthen Valnes: Drangedalsjenta Karoline Bråthen Valnes er kun 19 år, men har allerede opparbeidet seg mye sceneerfaring, både på teaterscene, kor, band og soloartist. Hun går på rockelinja ved Trøndertun Folkehøgskole i Trøndelag, men har drevet med musikk og sang siden hun var tre-fire år gammel. Hun har stått på musikalscene i Tokestua, hun har deltatt på UKM gjentatte ganger, hun er vokalist i storbandet Springsteens of Telemark I 2020 vant hun Drømmestipendet.