Det var nærmest et lite lager av dopingmidler hjemme hos den nå 32 år gamle skiensmannen, da politiet for noen få år siden gikk inn i leiligheten hans i Skien.

Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud har tiltalt 32-åringen for grov dopingovertredelse, og ifølge tiltalebeslutninga var han i besittelse av til sammen 1 403 300 milligram anabole androgene steroider. Dette skal ha vært i form av over 5000 ampuller, 166 hetteglass (små glassflasker) og 7135 tabletter. Beslaget ble gjort en novemberdag i 2017.

Falske annonser på finn.no

I tillegg til dopinglovbruddet, er han tiltalt for tre tilfeller av bedrageri. Ifølge tiltalebeslutninga skjedde bedrageriene i oktober i 2019. Den nå 32 år gamle mannen skal ha lagt ut falske annonser på finn.no. Han skal ha fått tre fornærmede til å sende ham penger, uten at han sendte noen vare i retur.

Ifølge tiltalebeslutninga lurte han en mann til å betale ham 5000 kroner for et Seiko armbåndsur, uten at han sendte kjøperen noen klokke. Senere samme måned skal han ha utført to liknende bedragerier på én dag. Påtalemyndigheten mener at han fikk 8 170 kroner i forskuddsbetaling for noen høyttalere, uten at han sendte den fornærmede høyttalerne som avtalt. Samme dag skal han også ha fått en person til å overføre 7 700 kroner for en iPhone 11, uten at han sendte noen mobiltelefon i retur til kjøperen.

Konstituert statsadvokat Trine Erdal har signert tiltalebeslutninga, som er datert 26. november i fjor.

Rettssaken mot den 32 år gamle skiensmannen holdes 14. februar i Telemark tingrett i Skien. Politiadvokat Margrethe Wigeland Øiestad i Sør-Øst politidistrikt er aktor, mens 32-åringen forsvares av advokat Augund Martin Krogh. Tingrettsdommer Øyvind Haugen er rettens administrator.