Mandag startet rettssaken mot kragerømannen som blant annet ble tatt i besittelse av flere ulovlige våpen under en politiaksjon på Biørnebyen i januar i år. Politiet beslagla blant annet en stengun fra krigens dager, en pumpehagle og en avsagd hagle. Det ble også funnet kniver og narkotika.

I tiltalebeslutningen, som KV har fått innsyn i, går det fram at mannen står tiltalt etter straffeloven og våpenloven etter hendelsen.

Pumpehagla som ble beslaglagt skal være av typen Alaske pumpehagle, kaliber 12. Våpenet skal ha blitt stjålet fra Skien i mars 2020. Ifølge punktet som omhandler brudd på våpenloven, står det at mannen skal ha oppbevart flere våpen og ammunisjon i en sekk, og at han skal ha vært ruset eller beruset.

En rekke tyverier

Mannen står også tiltalt for en lang rekke andre forhold som har funnet sted flere steder i Telemark.

17. mai i fjor skal mannen ha stjålet en båt ved brygga på Stabbestad. I dagene som fulgte, skal mannen ha brukt denne båten flere ganger for å begå ny kriminalitet.

De fleste hendelsene som blir beskrevet i forbindelse med båttyveriet fant sted 23. mai i fjor. Da skal mannen ha begått tyverier fra tre forskjellige båter i området ved Risør. Mannen skal også ha stjålet en el-sykkel fra strandpromenaden i Risør den samme dagen.

Stjal henger og fylte den med tjuvgods

I september havnet mannen igjen i politiets søkelys. Først ble han tatt med sju gram amfetamin i baklomma da politiet kom for å ransake en bolig i Kragerø som mannen befant seg i.

Bare en snau uke senere skal mannen ha beveget seg til Midt-Telemark hvor han skal ha stjålet en tilhenger i Akkerhaugen, som han senere brukte til å frakte tjuvgods med. Like etter tyveriet av tilhengeren, skal mannen ha kjørt inn på en gårdsplass i nærheten hvor det sto en motorsykkel ute. Kragerøkaren skal ha trillet motorsykkelen opp på tilhengeren, før han kjørte videre i retning Ulefoss.

Den samme natta/morgenen skal mannen ha stjålet en anleggsmaskin fra en byggeplass. Deretter er mannen tiltalt for å ha tatt seg inn i to båter, hvor det ble stjålet en mengde inventar den samme morgenen.

Kjørte ut

Mannen ble senere samme morgen pågrepet i besittelse av tjuvgodset, etter at han fikk skrens på bilen og havnet på taket i grøfta like ved Nome. Mannen skal ha vært ruspåvirket da ulykka skjedde, og skiltene på bilen skal ha vist seg å ikke tilhøre den aktuelle bilen.

I tillegg til de nevnte hendelsene står mannen tiltalt for å ha vært i besittelse av en kniv ved en annen anledning, samt at han har blitt tatt i besittelse av narkotika ved flere adresser i Kragerø.

Det er satt av tre dager til rettssaken i Telemark Tingrett.