Derfor kryr det av gamle bilder på Facebook akkurat nå

REDAKTØR OVE MELLINGEN MOTTOK UTFORDRINGEN: Året var 1986 tror jeg. Stedet var desken i Bergen Arbeiderblad. Stillingen var typograf og håret var høyt.

REDAKTØR OVE MELLINGEN MOTTOK UTFORDRINGEN: Året var 1986 tror jeg. Stedet var desken i Bergen Arbeiderblad. Stillingen var typograf og håret var høyt.

Artikkelen er over 2 år gammel

– Utfordring akseptert!

DEL

Har du lagt merke til at det er unormalt mange ungdomsbilder av Facebook-vennene dine i feeden for tiden? Bildene har gjerne teksten «utfordring akseptert» uten at det gis noen mer forklaring.

Så hva er det som skjer?

Forklaringen er ganske enkelt at det er et slags kjedebrev som er et ute og går.

Utfordring

Når du trykker liker på et av ungdomsbildene skal den som har lagt ut bildet sende deg denne teksten på melding:

«Du likte bildet.  Her er spillet. Du skal nå legge ut et bilde fra ungdommen og skrive «utfordring akseptert». Og hvis noen liker bildet, send han eller henne denne teksten»

Akkurat hvordan den nye «dilla» oppsto har vi ikke kommet helt til bunns i foreløpig.

Forsker: – Styrker sosiale bånd

 Det kan være flere årsaker til at det oppstår slike «diller» på Facebook.

– Dette er jo en av tingene Facebook brukes til. Det er et sted å være sammen med venner. Før bladde man sammen i album for å dele og gjenoppfriske minner. Denne trenden med ungdomsbilder kan jo være noe av det samme, at man viser hvordan man var før.

Det sier Eiri Elvestad, førsteamanuensis ved Institutt for historie, sosiologi og innovasjon ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Hun forteller at man på denne måten kan bygge fellesskap og styrke sosiale bånd. 

Sosiale aktiviteter vi gjør utenfor Facebook kan også finne sin form på Facebook og andre sosiale medier, mener forskeren.

– På den måten på blir Facebook et sted der man styrker fellesskap og sosiale bånd med familie og gamle og nye venner. Det er nok ikke mer avansert en det, sier hun.

Artikkeltags