Under årets tildeling har ExtraStiftelsen delt ut til sammen 232 millioner kroner fordelt på 538 prosjekter.

Telemark Turistforening har mottatt hele 868 000 kroner som skal gå til prosjekter knyttet til innvandrere, mennesker med funksjonsnedsettelser og til oppretting og utvikling av turtilbud for NAV-brukere.  

Det melder Telemark Turistforening i en pressemelding.

VIKTIG BEKREFTELSE

Prosjektet «Klart det går» har mottatt 230 000 kroner fra ExtraStiftelsen. Prosjektleder Sissel Mogård er godt fornøyd over bekreftelsen på at det de gjør er viktig.

- Pengene skal hjelpe oss til å fortsette det gode arbeidet vi har startet, og nå får vi bedre mulighet til å tilrettelegge for ekstra gode opplevelser for de med fysiske funksjonsnedsettelser ute i naturen, sier hun.

Ønsket er å få flere deltakere med på tur, så mye av ressursene vil bli brukt på å rekruttere enda flere.

«Klart det går»-deltager Ruben A. Smith er også i hundre over tildelingen.

- Den største gleden ved å få disse pengene er at vi nå kan øke helsegevinsten ved å få flere folk ut i nærmiljøet og vise at naturen kan brukes som medisin, sier han.

- VI HAR JOBBET HARDT

Telemark Turistforening har også mottatt 613 000 kroner fra Extrastiftelsen til utvikling av prosjektet «Ut på tur med TTF og NAV».

- Vi har jobbet hardt med dette prosjektet i flere år. Vi jobbet også mye med å få til en god søknad om penger, så det er hyggelig å se at arbeidet har båret frukter, sa en nesten stum prosjektleder Sindre Flø da han ble intervjuet av Telemarkssendinga mandag morgen.

I høst har også prosjektet «Til Topps Telemark» mottatt 25 000 kroner i midler fra ExtraStiftelsen. Målet med tilbudet er å få til økt turaktivitet blant innvandrere i hele Telemark, og pengestøtten er en veldig god motivasjon for veien videre.

«Telemark Turistforening er svært takknemlige over støtten – den kommer veldig god med i foreningens videre arbeid», meldes det i pressemeldingen.