– Det var ikke topp-ti jeg kom for, men det hadde vel sett litt penere ut for besteforeldrene og andre. Topp-ti er jo det alle legger merke til, sier Gunnulfsen, IF Ørn-løperen fra Skien og Åfoss, til NRK.

– Fader heller, det var ikke noe dårlig renn heller. Når jeg endelig kommer inn, så er jeg litt skuffa, men det er mange gode skiløpere her, presiserer 29-åringen.

– Jeg fant ikke helt rytmen. Stakingen er bra, men bakkene vanskeligere, oppsummerer Mikael Gunnulfsen.

Enorm avslutning

Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo avsluttet i egen klasse og tok sin 16. seier i verdenscupen denne sesongen. 20 ser ikke umulig ut før de siste rennene.

(Saken fortsetter under bildet)

Klæbo har vunnet 16 av de 27 individuelle rennene i verdenscupen. Den forrige rekorden på én sesong hadde Martin Johnsrud Sundby (14) i 2015/16.

Rekorden uansett kjønn er Therese Johaug med 20 triumfer i 2019/20-sesongen. Den er ikke umulig for Klæbo med tre sprintrenn og 20 kilometer fellesstart igjen.

– Han er favoritt i alle de fire løpene. Han kommer til å gi absolutt alt helt inn, sier tidligere landslagstrener Vidar Løfshus i Viaplays studio.

Klæbo smilte komfortabelt da han satte seg i lederstolen, vel vitende om at dette kunne bli en ny triumf. Det ble det.

– Veldig godt fornøyd

– Han disponerer løpet helt perfekt. Han går på sine styrker, holder igjen i motbakkene og har mye krutt å kjøre med, sa Viaplays ekspert Niklas Dyrhaug.

Den siste kilometeren var 26-åringen utilnærmelig. Martin Løwstrøm Nyenget ble toer med 10,7 sekunder opp til Klæbo. Etter 9,1 kilometer var Nyenget 0,4 sekunder foran Klæbo.

I tillegg til tangering av Johaugs rekord står også Sundbys poengrekord i verdenscupen for fall med full klaff i de siste rennene. Hovedpersonen selv tenker ikke på rekorder i like stor grad.

– Uansett hvordan sesongen ender, kommer jeg til å være veldig godt fornøyd. Jeg har aldri vært i nærheten av å ha en så god sesong, sa Klæbo til Viaplay.

– Alt stemte

Harald Østberg Amundsen ble nummer tre, 20,7 sekunder bak. Det er første pallplass i klassisk for 24-åringen.

– Jeg har ikke vært i nærheten tidligere. Jeg følte at alt stemte, sa Amundsen til Viaplay.

Åtte nordmenn stilte til start i Falun. Alle var innenfor topp ti før bursdagsbarnet Calle Halfvarsson (34) dyttet Mikael Gunnulfsen ned til 11.-plass. I femmila i Holmenkollen var det ti nordmann på de ti første plassene.

Pål Golberg ble nummer fire, og Erik Valnes kom på 7.-plass. Simen Hegstad Krüger ble åttendemann, mens Didrik Tønseth kom på plassen bak.