Reagerte på merkeklær og dyre ur

– GODE RUTINER: Frelsesarmeen samler inn mye penger til gode formål, og er svært opptatt av god kontroll og gode rutiner. Saken i Telemark er anmeldt på grunn av betydelige mangler i regnskapet.

– GODE RUTINER: Frelsesarmeen samler inn mye penger til gode formål, og er svært opptatt av god kontroll og gode rutiner. Saken i Telemark er anmeldt på grunn av betydelige mangler i regnskapet.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TELEMARK: Flere har reagert på at lederen for Frelsesarmeens korps gikk med dyre merkeklær og kostbare armbåndsur.

DEL

Som omtalt i TA torsdag har Frelsesarmeen sentralt i Oslo politianmeldt det de beskriver som et regnskap med betydelige mangler, i et korps et sted i Telemark. Den godt voksne lederen er nå sykemeldt.

Etter hva TA erfarer ble flere i menigheten informert om mistanken rettet mot deres egen leder for en måneds tid siden.

Flere kilder opplyser til TA at det er mange som over en tid har reagert på at lederen i Frelsesarmé-korpset gikk i dyre merkeklær og armbåndsur til noen titusener. Mange undret seg over hvordan en ansatt i Frelsesarmeen, som har et nøkternt lønnsnivå, kunne ha et så høyt privat pengeforbruk, også når det gjaldt oppgradering av egen bolig og valg av biler.

Må få fakta på bordet

Kommunikasjonsrådgiver Anders Stang Lund i Telemark politidistrikt sier at anmeldelsen fra Frelsesarmeen ble innlevert til oslopolitiet onsdag og at den nå er sendt videre til Telemark politidistrikt.

Informasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeens hovedkvarter for Norge, Island og Færøyene, sier at de er svært opptatt av å ha god kontroll og gode rutiner.

– Nå er det viktig for oss å få sakens fakta på bordet. Når vi har det, så vil det være helt naturlig å se på hva som eventuelt kan gjøres bedre, sier Hannevik.

– Hvorfor velger dere å gå til politiet med denne saken?

– Det er avdekket betydelige mangler i regnskapet og vi ønsker politiets hjelp til å få avklart om det har skjedd noe straffbart, eller ikke, sier Hannevik.

En vanskelig sak

– Har dere tidligere hatt noen saker med underslag?

– Nå vet vi ikke hva som er skjedd i denne saken, så vi får avvente og se hva som eventuelt avdekkes, sier Hannevik.

– Hvordan ivaretar dere medlemmene i det aktuelle korpset?

– Dette er en alvorlig sak, som det er viktig for oss å komme til bunns i. Samtidig er det en vanskelig sak for mange, og vi er selvfølgelig opptatt av å ta vare på dem som er i korpset på best mulig måte, sier Hannevik. Det har ikke lyktes TA å få en kommentar fra verken den sykemeldte lederen eller regnskapsføreren i korpset.

Artikkeltags