Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne siktet for drap på Kari (56)

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Politiet har siktet en kvinne for drap, og en mann for medvirkning.

Det opplyser Telemark politidistrikt i en pressemelding.

To personer skal i dag varetektsfengsles for drap på den savnede skienskvinnen Kari Grønnestad, som har vært savnet siden 4. juni 2012.

Grønnestad ble i lengre tid etterlyst med navn og bilde etter at hun forsvant sporløst  da hun skulle ta bussen hjem fra Skien sentrum til Bølehøgda, der hun bodde sammen med samboeren.

- Relasjonen mellom den savnede og de siktede kan jeg ikke gi noen nærmere opplysninger om nå, sier politiadvokat Guro Siljan til TA tirsdag formiddag.

Fengslingene vil foregå i Nedre Telemark tingrett klokken 12.30 og 14.00.

TA er kjent med at den siktede kvinnen deltok aktivt i letingen etter Kari Grønnestad da hun forsvant.  Kvinnen i 30-årene er også den siste som har sett Grønnestad i live av dem som politiet har snakket med i forbindelse med søket.

NYE OPPLYSNINGER

- Politiet i Telemark mottok 19. april 2015 nye opplysninger om en kvinne fra Skien som har vært savnet siden 2012. Med bakgrunn i dette er en kvinne i 30-årene siktet for drap, og en mann i 30-årene er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse og for å motarbeide etterforskningen, skriver politiet i en pressemelding tirsdag.

Begge er fra Skien.

- Politiet har startet en omfattende taktisk og teknisk etterforskning for å kontrollere informasjonen som nå er kommet fram. Savnede er ikke kommet til rette eller funnet død. Med bakgrunn i de nye opplysningene vil politiet sette i gang søk etter kvinnen, skriver politiadvokat Guro Siljan.

SAVNET SIDEN 2012

I og med at det er ukjent hvor kvinnen befinner seg, er det foreløpig mye som er uklart og usikkert.

- Det vil ta noe tid til å etablere et bilde av hva som kan ha skjedd. Den tidligere etterforskningen etter at kvinnen ble meldt savnet i 2012 har ikke gitt grunnlag for å konkludere med at det er skjedd noe kriminelt. Det er nødvendig å være tilbakeholdne med opplysninger for å redusere risikoen for påvirkning av vitner eller andre involverte, sier Siljan videre.

Politiet vil derfor ikke sies noe spesielt om et eventuelt hendelsesforløp. Det kan heller ikke utelukkes at andre enn de siktede kan ha vært involvert.

Det kan på dette tidspunktet ikke gis ytterligere informasjon om de to siktede, annet enn at de nye opplysningene gir politiet skjellig grunn til å mistenke at den siktede kvinnen kan ha drept den savnede kvinnen for tre år siden, og at den siktede mannen har medvirket til legemsbeskadigelse.

HJELP FRA KRIPOS

Politiet i Telemark får teknisk og taktisk bistand fra Kripos. I tillegg til tekniske undersøkelser vil etterforskningen omfatte en rekke vitneavhør og andre undersøkelser. Tirsdag vil begge de siktede bli begjært varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll.

Politiet vil av hensyn til faren for bevisforspillelse, be om at fengslingen går for lukkede dører.

Rettens beslutning vil bli formidlet så snart den foreligger tirsdag ettermiddag.

SPERRET AV

TA var mandag vitne til at bevæpnede sivile politifolk holdt den avsperrede leiligheten på Hjellen, og området utenfor, under oppsikt gjennom hele dagen og kvelden.

Politiet har også hatt vakthold på adressen gjennom natten.

Ved 15-tiden mandag brøt fem tekniske etterforskere forseglingen på døra til leiligheten, og startet med å møysommelig fotografere inngangspartiet og gangen inn i leiligheten. Etter dette dekket etterforskerne iført munnbind, til gulvene i leiligheten med gråpapir.

TA har snakket med folk i området som forteller om voldsomt bråk ved den aktuelle leiligheten hele helgen.

Blant annet skal en mannsperson har forsøkt å trenge seg inn i leiligheten hvor det skal bo en kvinne. Dette skjedde lørdag kveld.

Søndag formiddag skal den samme mannen ha kommet tilbake med en annen mann. Disse to skal ha begynt å sloss utenfor leiligheten og en av dem skal blant annet ha falt ned en lang trapp på utsiden av bygget.