Leder i Frelsesarmeen anmeldt for underslag

Ber om politiets hjelp: Frelsesarmeen sentralt bekrefter at de nå har levert en politianmeldelse i saken. illustrasjonsfoto: stian lysberg solum/scanpix

Ber om politiets hjelp: Frelsesarmeen sentralt bekrefter at de nå har levert en politianmeldelse i saken. illustrasjonsfoto: stian lysberg solum/scanpix

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TELEMARK: Flere har lenge undret seg over det store private pengeforbruket til lederen av et korps i Frelsesarmeen et sted i Telemark. Nå er politiet koblet inn.

DEL

Den godt voksne mannen har vært leder av et korps i Frelsesarmeen i Telemark i en årrekke. Etter hva TA erfarer ble han nylig «kalt inn på teppet» til ledelsen sentralt hos Frelsesarmeen i Oslo. Og etter dette møtet har han vært sykemeldt.

Den profilerte lederen har ofte frontet Frelsesarmeen i de lokale mediene. For arbeidet sitt og det store engasjementet i lokalsamfunnet har han mottatt flere priser, deriblant fra kommunen og andre. Etter hva TA erfarer så har det over tid i den aktuelle menigheten vokst fram en mistanke om at den nå sykemeldte lederen skal ha underslått penger. Regnskapsføreren for korpset er en person med tilknytning til lederen.

Ifølge kilder TA har vært i kontakt med de siste ukene, tror flere at det kan dreie seg om et forholdsvis stort pengebeløp. Siden det aktuelle korpset driver flere virksomheter, så er det uansett klart at politiet nå får en omfattende jobb med å granske flere regnskaper for flere år tilbake i tid.

– MANGLER I REGNSKAPET

Informasjonssjef i Frelsesarmeen i Norge, Andrew Hannevik, bekrefter overfor TA at saken nå er politianmeldt.

– Jeg kan bekrefte at vi har henvendt oss til politiet, med sikte på at det blir igangsatt etterforskning. Bakgrunnen for henvendelsen er at det er avdekket betydelige mangler i regnskapsføringa i et korps på Østlandet. Vi legger til grunn at politiet ved å igangsette etterforskningsskritt, vil avdekke hvorvidt det foreligger et straffbart forhold eller ikke. Vi forholder oss nå til at saken er overlatt til politiet, sier Hannevik, som ikke ønsker å komme med flere detaljer om saken nå.

– Nå overlater vi til politiet å finne fram fakta i saken, og vi håper på ei rask avklaring rundt hva som er skjedd, sier Hannevik.

LA PENGER I HUS OG BIL

TA kontaktet den sykemeldte lederen for ei ukes tid siden og konfronterte ham med anklagen han har rettet mot seg.

– Det har ikke kommet meg for øre. Nei, det stemmer ikke, sa lederen, før han høflig avslutta telefonsamtalen.

Både medlemmer i menigheten og folk i lokalmiljøet skal lenge ha undret seg over det store private pengeforbruket til lederen, med tanke på Frelsesarmeens nøkterne lønnsnivå.

Etter hva TA erfarer skal han ha brukt mye penger på oppgradering av egen bolig. Han skal også ha kjøpt en stor og prangende bil til oppunder én million kroner. Denne bilen har han nylig kvittet seg med. Den mistenkte lederen beskrives som en dyktig leder som blant annet har bidratt sterkt til at det lokale korpset har startet opp flere inntektsbringende virksomheter i Frelsesarmeens regi. Han skal også ha brukt mye tid på å hjelpe personer på skråplanet. Og flere kilder sier til TA at det er en stor personlig tragedie hvis det er hold i den alvorlige mistanken. Verken den sykemeldte lederen eller regnskapsføreren besvarte TAs oppringninger onsdag kveld.

Artikkeltags