Gå til sidens hovedinnhold

Etter at 46-åringen ble tatt av politiet mistet han jobben

Artikkelen er over 3 år gammel

KVITESEID: En 46 år gammel mann fra Vest-Telemark mista jobben etter at han ble tatt for kjøring i hasjrus i Kongsberg.

Det var om ettermiddagen torsdag 6. september at 46-åringen ble stanset da han kjørte bil i Kongsberg. 46-åringen ble mistenkt for ruskjøring og måtte avlegge blodprøve, som viste at han var påvirket av THC (virkestoffet i hasj). Han hadde også på seg 0,7 gram hasj.

Mister lappen i to år

Nylig møtte 46-åringen i Vest-Telemark tingrett i Kviteseid, hvor han erkjente straffskyld. Påtalemyndigheten foreslo en straff på 26 dagers fengsel og 58 650 kroner i bot, basert på 46-åringens inntekt i 2017. Men i retten sa 46-åringen at inntekten hans hadde blitt vesentlig forverret etter at han ble stanset og mista lappen. Han jobbet tidligere som sjåfør, men mista jobben etter at han ble fratatt førerkortet. 46-åringen forklarte at han nå står uten inntekt.

Dommerfullmektig Elsa Vallevik Venjar har dømt 46-åringen til 14 dagers ubetinga fengsel, samt 10 000 kroner i bot. 46-åringen er også fradømt førerretten for førerkortpliktig motorvogn for en periode på to år, regnet fra den datoen som lappen ble beslaglagt. Hvis ikke boten på 10 000 kroner blir betalt, blir fengselsoppholdet forlenget med ti dager.