– Det er rart hvordan livet kan ta vendinger som en ikke regner med, sier han til TA.

I januar la han gruppa Come Taste The Band på is etter 23 år. Planen var å ta det med ro. Det varte i bare 14 dager.

Sammen med fetteren Ståle startet han opp bandet Kaasin, som TA tidligere har omtalt. Det har virkelig gitt full uttelling.

Listetopper i fire land

Debutsingelen «Runaway Train» kom ut 14. august, og er i ferd med å erobre Europa. Låta har gjort internasjonal suksess og blitt nummer en på den franske radiostasjonen Vinylestimes, nummer fire på den engelske ArFM, nummer en på radiostasjonen Metal Express Radio, nummer sju 7 på DistFm i Sverige og blir spilt på radiostasjoner over hele verden.

«Runaway Train» har blitt streamet i titusen tall på Spotify i løpet av noen få uker og videoen til låta fikk over 10 000 visninger på en drøy uke.

– Nå har det bare så vidt gått tre måneder, og det har vært en eventyrlig reise, konstaterer han.

Med fire topp-ti-plasseringer kan ikke kalles noe annet enn en stor suksess, og nå skal bandet på direkten på fransk radio.

– Det skjer litt ting nå, det er moro å holde på, konstaterer han.

På egne bein

Midt opp i det hele er det artig å innse at det skjer på andre premisser enn tidligere. Kåsin som var gitarist og låtskriver Come Taste The Band hadde tidligere store stjerner på laget som Joe Lynn Turner (Deep Purple/Rainbow), Glenn Hughes (Deep Purple/Black Sabbath), Doogie White (Rainbow/Michael Schenker) og Bernie Marsden (Whitesnake) .

– Det var med rimelige store internasjonale navn. Det her er mer å stå på egne bein, konstaterer han med stor glede.

Det er også i mye større grad et lokalt band. Fetteren Ståle på bassgitar kommer også fra Gvarv, og Benjamin Dehli på Hammond orgel og analog synth kommer fra Bø.

– Vokalisten Jan Thore Grefstad er opprinnelig fra Båtsfjord, men bor nå på Kongsberg. Det er ikke langt dit heller, og det blir noe helt annet enn da vi holdt på med Come Taste The Band, påpeker han.

Da var medlemmene spredt over geografiske avstander som Edinburgh (Skottland), Alingsås (Sverige), Gøteborg (Sverige) og Skien.

– Ikke rart det ble litt vanskelig.

Uten konserter

I virustider er det også tøft å starte opp et band, likevel har det gått utrolig bra.

– Det er nytt band som bare tar av, det inspirerer meg og det er bygd opp uten at vi har spilt en eneste konsert, forteller han.

Kaasin har signert internasjonal distribusjons- og promoavtale med det tyske selskapet GerMusica, for utgivelse av to singler i 2020. Den andre singelen, Revelation kommer fredag, og er en flunkende ny låt.

– Det er en sånn avtale jeg får på bakgrunn av det jeg hadde gjort tidligere, og de ville prøve to låter.

Forhandlinger om album

Men etter suksessen med den første singelen kan det bli mer.

– Vi er i kontraktsforhandlinger om et helt nytt album. Det blir ikke avgjort i løpet av den siste måneden dette året, men hvis vi ønsker kontrakt på et album, så får vi det, spår han.

Det gir en litt merkelig og god følelse.

– Når jeg sitter og skriver låter på Gvarv, så vet jeg at det sitter tre tyskere klare til å gi dem ut.

Det er førstesingelen som har banet veien for suksessen. Nå er det spilt inn en video av «Runaway Train» i minus fire grader ute i skogen ved et bål. Det skal forsterke det lokale særpreget.

– Det skal komme ordentlig fram at vi kommer fra landsbygda. Vi tar med oss den identiteten. Fansen synes det er kult at vi kommer fra Norge, og ser bare positivt på en slik wilderness.

Fakta

ANDRE SINGEL: Kaasin lanserer sin andre singel, «Revelation» 4. desember. Den er skrevet av Jo Henning Kåsin, Ståle Kåsin og Jan Thore Grefstad. Låta spilt inn i Juke Joint studio, Notodden. Den er produsert av Halvor Halvorsen/Kaasin. Sammen med singelen blir det også utgitt en offisiell musikk-video.

KAASIN: Bandet består på engelsk skrivemåte av Jo Henning Kaasin - gitar, Jan Thore Grefstad - vokal, Ståle Kaasin - bass, medvirkende: Benjamin Dehli - orgel/synth og Chris Brush - trommer.

Det sier Jo Henning Kåsin til TA.

– Jeg slet med motivasjonen og siden jeg også jobber som kulturskolelærer i Seljord var planen å roe ned. Det tok vel 14 dager før tanken om å gi seg gikk over, smiler Kåsin.

Kaasin:

så lenge – fortsatt stor interesse – større avgjørelsen

merkelig åssen at livet kan ta vendinger som en ikke regner med – come taste gjorde det kje.bra – kartfe

nå er det påtidee å legge inn årene –

KAASIN

, grunnlagt av gitarist,

Etter 23 år og stor suksess med albumet «REIGNITION», feat. JOE LYNN TURNER & DOOGIE WHITE, ble hardrockbandet, COME TASTE THE BAND lagt på is i januar 2020. Gitarist og hovedlåtskriver, JO HENNING KAASIN, ønsket å fortsette med hardrock og grunnla et nytt band i samme sjanger, kalt KAASIN. Han rekrutterte sin fetter, STAALE KAASIN fra SPIDER og 2020 VISION, til å traktere bass. KAASIN har også fått med seg vokalist, JAN THORE GREFSTAD, internasjonalt kjent fra band som SAINT DEAMON, HIGHLAND GLORY og TNT. GREFSTAD har også gjort stor suksess i den norske versjonen av THE VOICE på TV2.

KAASIN – «REVELATION» inkluderer også session-musikerne, BENJAMIN DEHLI på hammond orgel/analog synth og CHRIS BRUSH på trommer.

KAASIN lanserer sin andre singel, «REVELATION» på fredag 4 desember.

«REVELATION» er skrevet av JO HENNING KAASIN/STAALE KAASIN/JAN THORE GREFSTAD.

Låta er innspilt i JUKE JOINT STUDIO, Notodden.

Produsert av HALVOR HALVORSEN/KAASIN

Mixet og mastret av LEIF JOHANSEN (Phenomena, 21 Guns, a-ha)

Sammen med singelen blir det også utgitt en offisiell musikkvideo.

KAASIN – Hardrock i tradisjonen til de store banda fra 70- og 80-tallet!

KAASIN:

Jo Henning Kaasin – gitar

Jan Thore Grefstad – vokal

Ståle Kaasin – bass

Medvirkende:

Benjamin Dehli – orgel/synth

Chris Brush – trommer

www.facebook.com/kaasinmusic

www.instagram.com/kaasin_music