Tidligere har han spilt fast med Madrugada. Musikeren fra Nome har mange trommestikker i luften. Han har også vært trommis for Marit Larsen, Anne Grete Preus, Odd Nordstoga og Bjørn Eidsvåg – for å nevne noen.
I fjor deltok han på albumet til blant andre Ine Kristine Hoem og Ellen Andrea Wang, og i november i fjor var han på Punkt Eklektik Session Tour i Polen med Nils Petter Molvær ensemble. I 2010 vant han Gamleng-prisen for studiomusikere.
Nå er han aktuell på Nuborgs «Sliding Off the Edge of the World». Bak artistnavnet finner vi Gunhild Nyborg, som fikk hele verden snudd på hodet da hun ble alvorlig syk, for noen år siden. «I denne tiden dukket dette lydbildet opp i hodet hennes, og ga henne kraft og styrke», heter det i presseskrivet.
Alle sangene er skrevet av Nyborg, noen i samarbeid med etablerte engelske låtskrivere som Martin Sutton og Chris Neil.
PERSONLIG PROSESS
Gunhild Nyborg er utdannet ved Berklee College of Music, Complete Vocal Institute og The Songwriting Academy. Albumets tilblivelse preges av en personlig prosess.
– Albumet er blitt til på det som for meg har vært en reise fra et sted som var svært mørkt, og inn i lyset. Når en stadig er veldig syk, over lang tid, blir en hindret i å gjøre tingene en ønsker. Det er lett å føle at livet har gått en forbi, uten at en har klart å henge med. Musikken har for meg vært terapi, en redning, det stedet som ingen kan ta fra meg, uansett hva som skjer. I musikken kan jeg selv skape, få uttrykt sorg og finne håp, sier Nyborg.
Albumet er basert på hennes livshistorie.
– «Sliding Off the Edge of the World» skildrer følelsen som har banket inne i meg de siste årene. Det føles som om man sitter på kanten av en stol med for stor pute og sakte, men sikkert glir av, til man kommer så langt utpå kanten at det ikke er noen vei tilbake. Men det er verden man er på kanten av. En sklir og sklir og skjønner ikke at det går an å snu, sier hun.
Lydbildet til albumet hadde hun lenge i hodet.
– At lydbildet jeg hadde i hodet faktisk ble det endelige resultatet på plata, opplever jeg som et mirakel. Jeg trodde nesten ikke det var mulig å fange en lyd på denne måten, og er utrolig takknemlig for alle som har bidratt. I tillegg har det vært en ære å ha så dyktige musikere med på laget.
TIL LONDON
I tillegg til Erland Dahlen fra Helgen, har hun med seg Bjørn Charles Dreyer på gitar. Han jobber med å utvikle nye elektroniske lyder og metoder på gitar. Marius Reksjø spiller bass, og er en av grunnleggerne av Beady Belle. Han har tidligere spilt med blant andre Bugge Wesseltoft.
Franske Gildas Le Pape spiller gitar, og spilte fast med Satyricon fra 2008 til 2013, og har i tillegg spilt string swing med Touché og Oslo String Stringswing Kollektiv.
Produsent for albumet, som også gis ut på vinyl, er Odd Harald Jensen. Han er også komponist, sammen med Gunhild Nyborg, og har utviklet den spesielle sounden som karakteriserer Nyborgs musikk. Han er produsent i Waterfall, trommeslager i Babel Fish og jobber som låtskriver i tillegg.
På CV-en har han en låt til Roanan Keatings forrige album. 22. januar spiller bandet på The Islington i London.