Gå til sidens hovedinnhold

– Er i overskudd før messa begynner

Artikkelen er over 2 år gammel

BØ: Rundt 30 ganger har Arvid Hagen stelt til messe i Telemarkshallen. Denne gang har han et ess i ermet for å gjøre enda flere til lags.

– Jeg har fått tak i et barnetivoli med hoppeslott og sklie, så da er det større muligheter for at foreldre eller besteforeldre kan ta med unger, sier dugnadsveteranen.

Antikk – og samlermessa på sommeren har holdt det gående i 24 strake år. Høstmarkedene er en seks, sju år gammel og samler et sted mellom 2000–2500 hvert år.

– Besøkstallene har vært veldig stabile, sier Hagen.

Det er han som sørger for å få inn utstillere og selv om flere kommer tilbake år etter år er det nok av jobb.

– Det er mye jobb å få tak i hundre utstillere. De kommer ikke av seg selv. Plakater må henges opp Lifjell rundt og i alle bygder i nærheten, sier Hagen.

40–50 nye

I år kommer det mellom 40 og 50 nye utstillere.

– Det er mye julebakst, pynteting, julenisser, ja – you name it. Samtidig er det salg av gull og sølv, porselen og militæreffekter. Spekematmannen som har vært der i alle år kommer i år igjen. Jeg kunne sikkert hatt en seks, sju stykker som solgte spekemat, men det er liksom ikke noe poeng.

Utstillerne har adresse i Sarpborg, Halden, Lillehammer og Toten, i tillegg til enkelte lokale.

– Du må få med at Smultringhuset fra Skien – som står utenfor Sønstebøtunet på denne tida av året – kommer.

Betydelig overskudd

Pengene går til inntekt til fotballgruppas barneavdeling hos Skarphedin IL.

– Hvor mye penger det er snakk om liker vi ikke å snakke om, men det blir et betydelig overskudd hver gang. Vi er i overskudd før messa begynner, men det er ikke som i andre bransjer: her er det null tilskudd å få. Her må en gjøre jobben sjøl.

Med seg på jobben har Hagen en tre, fire faste travere. Det handler om å stå i døra, sørge for at kiosken er åpen, ellers går det meste av seg selv.

– Så er det gratis parkering, 50 kroner for voksne å komme inn og gratis for barn. Sånn har det vært i alle år. Det var ganske dyrt da vi starta for 25 år siden, men det blir jo bare billigere og billigere, flirer Hagen.

Høstmarknaden i Telemarkshallen åpner dørene på fredag og holder det gående til søndag.