Fredag og lørdag var det rundt 3500 som løste billett til Rørafestivalen i Bergsbygda, 2500 av dem på lørdagen

– Søndagen var litt mer glissen, med frivillige og alt var det cirka 300–400. Det var en kjempefin stemning og en fin og personlig dag. Artistene ga mye av seg selv, men folk uteble litt, sier festivalsjef Kjell Valle.

Sandra Lyng og Aleksander Walmann var de to første artistene ut søndag, før Odd Nordstoga fikk æren av å avslutte festivalen.

Måtte lage ny bar

Valle er fornøyd med gjennomføringen av festivalen, selv om det dukket opp enkelte utfordringer underveis. Som lange køer i baren på lørdagen.

– Følelsesmessig er vi veldig godt fornøyd med gjennomføringen, selv om vi bomma litt når det gjelder baren på lørdagen. Det var en katastrofe, men vi heiv oss rundt og fikk laget en bar til etter å ha fått godkjenning av kommunen. Den første timen var veldig kaotisk, men det ordna seg til slutt, sier han.

Det var helt i starten av lørdagen at det ble kork i baren.

– Vi hadde ikke tatt høyde for nærmere 2500 mennesker skulle ha drikke på en gang. Jeg synes vi løste det veldig fint etter hvert, selv om jeg skjønner at de i køen ikke var så fornøyde, sier festivalsjefen.

Madcon var høydepunktet

– Hvordan er du fornøyd med festivalen totalt sett?

– Jeg er fornøyd med å bare å få gjennomført en stor festival. Høydepunktet var å få hele kabalen opp og bli til det som det ble, sier Valle.

– Hvordan ser det ut økonomisk?

– Vi har en følelse av at det var nesten, men vi har ikke talla helt ennå. Vi får de i løpet av et par dager, sier han.

Han trekker fram lørdagen som det store høydepunktet i Bergsbygda.

– Jeg kommer ikke utenom lørdagskvelden med Admiral P som satte stemningen, og Madcon som toppet kvelden. Det var helt suverent rett og slett.

Mandag visste ikke festivalsjefen om det blir ny festival i 2023.

– Vi har lyst at det skal være en festival i Porsgrunn og omgivelsene der ute er fantastiske. Det ligger så til rette for å få til en god festival. Men vi har ikke tatt en avgjørelse på om det blir festival neste år ennå. Først må vi se om det er økonomisk forsvarlig, så må vi finne ut om det er noen bedrifter som vil være med videre, sier Valle.

Han er for øvrig veldig fornøyd med været i helga.

– Fy søren, tenk om vi hadde hatt det været vi har mandag. Så vi er kjempefornøyd med at været ble sånn som det ble. Søndagen starta med litt regn og diverse, men det ble jo fint utover dagen da også, sier festivalsjefen.

Nærmere 1000 på barnefestivalen

Tidligere på dagen søndag ble det arrangert barnefestivalen Mini-Røra, hvor det var en haug med små festivaldeltakere.

– Det var over 1000 mennesker med stort og smått, og teltet vi hadde var så å si smekkfullt. Vi er kjempefornøyde med det, og montessoriskolen gjorde en kjempejobb med Mini-Røra, sier Valle.

– Egentlig er ikke det et plussprosjekt, men vi ville lage det for å få inkludert barnefamilier også. Det var kanskje å ta litt vann over hodet, men vi fikk det til, sier festivalsjefen.