– Det å dele hverdagen med noen er det beste som finnes. Noen å skape og dele minner med, ha noen å komme hjem til, noen å være med og dele resten av livet med. Det finnes ikke noen bedre følelse enn det, sier senterleder ved Arkaden i Skien Aziz Chaer.

Denne uken lanserte Arkaden, i samarbeid med TA, datingkonseptet Første Flørt.

– Vi vil gjøre det vi kan for å tilrettelegge for at flere i Grenland kan finne den rette, forteller Aziz.

For alle aldre

Til og med 2. februar kan kvinner og menn over 18 år sende inn en søknad hvor de forteller litt om seg selv og hva de ser etter i en partner, og om de søker menn eller kvinner eller begge deler. Deretter skal et panel gå gjennom søknadene og plukke ut et knippe heldige personer som skal møtes to og to til en bedre middag på Jacob & Gabriel på Arkaden.

– Det finnes aldri dårlig timing for å faktisk gi det en sjanse. Om du er 70 år har du sikkert masse igjen og skal fortsatt oppleve sjukt mye. Hvorfor ikke gjøre det sammen med noen som har lyst til å gjøre akkurat det samme som deg? Det samme gjelder for personer som aldri har vært i et forhold før. Det å tørre å begi seg ut på det og utforske hva det innebærer. Dette er noe for alle, sier Aziz.

Han prater ivrig og smilende om temaet. Han skal nemlig selv gifte seg med sin Marlen til sommeren, og brenner for at andre skal få oppleve det samme.

– Det å ha en god partner gir meg veldig mye energi. Det gjør hverdagen min mye bedre. Jeg har to verdener. Den ene er når jeg er på jobb og det skjer veldig mye og jeg prøver å få til ting. Så er det den andre verdenen som gjør at jeg kan reise hjem og der venter det en person på meg. Den personen får meg til å glemme hele verden som er på utsiden, forteller han.

– Vær ærlig

Ifølge ham selv har han endret seg etter at han traff Marlen.

– Jeg har et par kompiser som har vært sammen med kjærestene sine lenger enn det Marlen og jeg har, og så har de ikke forlovet seg enda. Det har hendt at jeg har sagt «faen, dere må jo kline til. Det er ikke noe å vente på.» Fra å være en som overhodet ikke var det har jeg blitt den personen som heier veldig på kjærligheten og alle de synergieffektene du får av det. Du står så mye tryggere når du står sammen med noen du virkelig er glad i.

Aziz oppfordrer kjærlighetssøkende til å være så ærlige som mulig når de fyller inn søknadene sine.

– Du må ikke lage et bilde av noe du skulle ønske at du var. Det er mye bedre å si det rett ut som det er. Det finnes ikke noen fasit på dette. Her handler det om å finne en partner som deler de samme tingene som deg. Om det er å gå tur eller ligge på sofaen er ett fett. Jeg tror det er superviktig å være dønn ærlig. Så skal vi i panelet jobbe med å finne noen som har de samme interessene som deg, sier han.

Blir filmet

Aziz og resten av panelet håper nemlig ikke at parene som blir satt sammen kun opplever en første flørt, men at det hele kan lede til noe mer.

– Vi skal tilrettelegge Arkaden for et bryllup. Det er ikke noe problem, det. Hadde vi fått noen babyer på sikt hadde det vært veldig moro. Kanskje tvillinger som heter Arkaden og TA, sier han, og gliser.

Selve datene vil finne sted 14. februar, på det som etter hvert har blitt godt kjent som valentinsdagen. Og de som blir plukket ut må belage seg på å bli tatt bilder av og filmet. TAs lesere skal nemlig få ta del i disse første flørtene.

– Jeg håper virkelig at folk tør. Du har ingenting å tape på det. Blir det ikke en match så har du i hvert fall fått deg en ålreit kveld og en god middag, og er en opplevelse rikere, sier Aziz.

– Gi vennen din et spark

Han kommer med en oppfordring til dem som kjenner noen som kunne trengt en å dele livet med.

– Få den single venninnen eller vennen din til å melde seg på. Gi dem det lille ekstra dyttet. Det er ikke alle som har det i seg. Det er nok mange som har lyst, men som trenger den siste lille dytten fra en venn eller søster eller bror. Kanskje det er det som skal til for å snu helt opp ned på livet og ender opp med både Arkaden- og TA-baby.

– Du lever bare en gang. Her er det bare å kline til.

Klar for å søke? Det gjør du ved å klikke her og fylle ut skjemaet. Du kan også stikke innom senterkontoret på Arkaden og levere en søknad der.

Og du? Allerede den første kvelden meldte 20 personer seg på.