Lørdag 25. februar skal årets donut-spiser kåres i regi av Hynibakern, Arkaden og Skien By. Konkurransen går ut på å spise så mange glazed donuts man klarer in løpet av fem minutter.

– Det har allerede vært god respons, kan Maria Enger ved utsalget på Arkaden fortelle. Dagen etter konkurransen ble lagt ut har det allerede tikket inn spørsmål om det er fullt i påmeldingen.

– Vi har tenkt på dette lenge, og fant ut at i slutten av februar var det beste tidspunktet. Det er gøy å skape litt liv i byen og få med andre butikker, sier Enger.

– Smelter i munnen

For å få delta i konkurransen må man svare på et par spørsmål i et skjema, hvor ti deltakere vil bli plukket ut. Enger håper så mange som mulig vil melde seg på konkurransen og tror det er flere som kommer til å ta turen langveis fra.

– Vi har følgere fra hele landet, så det hadde vært gøy om noen tok turen fra Sandefjord, Larvik, Kragerø eller Arendal, sier Enger og fortsetter:

– Alle som tror de har en sjanse kan melde seg på. Det er ikke noe aldersgrense, så det hadde vært moro om alt fra barn, tenåringer og eldre blir med, sier Enger.

Hun regner med at det vil gå nærmere 100 donuts til konkurransen.

– Jeg har troa på at folk vil klare ti stykker hver på fem minutter. Det blir spennende å se.

– Hvor mange donuts har du selv spist på det meste?

– Jeg klarer maks to, sier Enger og ler godt.

Det at det ble nettopp glazed donuts som ble plukket ut er neppe tilfeldig. Flere av donutsene på menyen har fyll og er dekorert med alt fra karamellisert popcorn, brownie og Smash. Med andre ord så er det mektige kreasjoner.

– Vi vurderte å ha en donut med både kanel og sukker, men det kan bli vanskelig å svelge. En med mye sjokolade blir nok litt for kvalmende. Glazed går litt ned av seg selv og smelter i munnen, sier Enger.

LES OGSÅ: Dette blir dyrere: – Vil helt sikkert lønne seg å handle litt ekstra i disse dager

Gleder seg

Med seg på laget har de fått en rekke butikker som skal sponse konkurransen med premier til alle deltakerne. Nå krysser Enger og moren Anne Britt Hyni Enger fingrene for at det blir folksomt på senteret den aktuelle lørdagen for å se konkurransen.

– Forhåpentligvis blir det bra trafikk i byen den dagen, smiler Enger, som gleder seg til å kåre årets donut-spiser.