Gå til sidens hovedinnhold

Endelig i gang

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: Spente debutanter og erfarne svømmere sto klare til å stupe i vannet i Porsgrunnshallen i helga under Poseidon TYR cup. Endelig er svømmesesongen i gang for den tradisjonsrike svømmeklubben.

Tobias Aasland (12), Henrik Holt (10) og Ella Losacano (9) er blant de 50 utøverne som representerer arrangørklubben i helga, og de har alle varierende svømmeerfaring. Mens Henrik har holdt på i to år og har deltatt på flere stevner, så er Tobias og Ella ganske ferske på området.

– Det er spennende å endelig svømme konkurranse. Jeg har aldri svømt med dommere før, men nå har jeg jo ikke drevet med svømming så lenge da, forklarer Ella med et smil.

– Jeg er jo spent jeg også. Egentlig liker jeg best å trene, men det blir jo gøy å prøve seg mot andre svømmere, legger Tobias til.

Trioen trener minst to ganger i uka i bassenget i Stridsklevhallen, og legger ikke skjul på at svømming er en krevende, men morsom idrett.

– Jeg har jo holdt på med dette et par år, og liker denne idretten godt. Jeg har alltid likt meg i vann og jeg trives med mye trening. Jeg er på trening to ganger i uka, men noen i klubben trener hele elleve ganger, sier Henrik som skal svømme 50- og 100 meter i løpet av helgen.

Fokuserer på seg selv

Mens Ella blir ropt inn til start i 50 meter friteknikk fortsetter guttene praten. De skal svømme de korte distansene og avslører hva som gjør at de foretrekker individuell idrett fremfor lagsport.

– Svømming gir et voldsomt adrenalinkick, og du kan konkurrere med egne tider og ferdigheter. Jeg har prøvd flere andre idretter, men jeg foretrekker å kunne fokusere på meg selv, forklarer Tobias.

En som er fornøyd med det økende antallet unge svømmere er leder i Poseidon, Merethe Pepevnik. I konkurranse med flere svømmestevner ønsker Poseidon svømmeklubb å fokusere på bredden i det som er årets første svømmekonkurranse i Telemark.

– Det er flere konkurranser denne helgen, og vi ser at de beste utøverne deltar i et svømmestevne i Asker. Det er helt greit for oss. Vi ønsker at dette arrangementet skal være for bredden, slik at flest mulig får prøvd seg. Vi har med mange nye utøvere i år, og det er gledelig, selv om vi er litt færre utøvere enn vanlig, smiler Pepevnik.

160 utøvere prøver seg i vannet i Porsgrunnshallen i helga. Dette krever mye logistikk og innsats fra porsgrunnsklubben, og Pepevnik kan ikke få rost foreldrene nok.

– De foresatte viser stor dugnadsvilje, og det er dem som får dette til å gå rundt. De ordner alt det praktiske, og sørger blant annet for at de mange tilreisende fra Vestfold får overnatting. Det hadde ikke gått uten dem, roser klubblederen.

Poseidon teller i dag 70 aktive deltakere, og Pepevnik mener at hun og klubben har et og annet å friste nye utøvere med.

– Vi får jo snart ny svømmehall, og vi skal arrangere NM i 2020, så vi har mye å glede oss til i Poseidon fremover. I tillegg skal vi arrangere årsklassemønstring om noen uker, sier en travel klubbleder som igjen har fått besøk av stevnedebutant, Ella Losacano, strålende fornøyd med å ha gjennomført sin første distanse.

– Dette var gøy, jubler niåringen, før hun får noen velmenende ord fra støtteapparatet til Poseidon.