Angriperne Melvin Frithzell og Jørgen Voilås sørget for målene da NFK vant 2-0.

Notodden FK kom godt ut av startblokkene mot det unge RBK-laget, uten spillere med erfaring fra eliteserien, og dominerte kampen fra første sekund. Voilås, Berntsen, Hagen og Frithzell (et par ganger) hadde alle gode avslutninger uten at det ga tellende resultat, men rett før pause løsnet det foran mål.

I det 44. minutt ble Melvin Frithzell spilt gjennom, og alene med keeper gjorde svensken ingen feil.

- Første omgang kontrollerer vi og er klart best. Det var godt å få den scoringa før pause, sier NFK-trener Magnus Erga til TA.

Drøye ti minutter etter pause var det klart for 0-2 da Jørgen Voilås satte ballen bak RBKs keeper. Etter den scoringen hadde hjemmelaget et par muligheter, den ene en god heading reddet av NFK-keeper Bror Grøtterud.

Både RBK og NFK hadde en mulighet mot slutten, men det ga ikke tellende resultat. Dermed tok Notodden med seg alle tre poengene - og tok sesongens tredje seier.

- Vi blir litt passive til tider etter pause, men kontrollerer kampen ganske greit slik vi skal gjøre, oppsummerer Magnus Erga.

Holdt unna

Notodden FK står med tre seire og fire tap så langt, tre av tapene med ett mål og det siste med to mål. I tre av tapene (Kjelsås, Egersund og Arendal) ledet laget alle kampene, men tapte med ett mål til slutt.

- Det var viktig at vi holdt unna denne gang. Vi har vært ganske bra i mange av kampene, men likevel sluppet motstanderne inn i kampen og tapt til slutt. Vi har tidvis sluppet inn enkle baklengsmål. Det gjorde vi ikke nå, sier Erga.

Tett program

Med seier i Trondheim klatret NFK opp til 9. plass, plassen over Fram som kommer til Notodden allerede kommende torsdag til en meget viktig kamp - for begge lag. I den kampen bør Notodden få med seg poeng - og helst alle tre - da sterke Vard (b) og Skeid (h) venter i neste uke. Innimellom der er det cupkamp borte mot Halsen søndag.

Inkludert dagens kamp mot RBK 2 har NFK hele fem kamper på 13 dager.

- Det er et tett program, men det gleder vi oss til. Nå blir det mange viktige kamper fremover. Vi skal bruke tiden mellom kampene godt, sier NFK-trener Magnus Erga.

FAKTA

Rosenborg 2 - Notodden FK 0-2 (0-1)

SalMar-banen.

Mål: 0-1 Melvin Frithzell (44), 0-2 Jørgen Voilås (56).

Dommer: Oliver S. Barsøe, Namsos.

NFK (fra start): Bror Grøtterud, Espen Mogen Hagen, Thomas Lillo, Henrik Gustavsen, Fredrik Pedersen, Sjur Lothe, Sebastian Temte Hansen, Adrian Berntsen, Jørgen Voilås, Melvin Frithzell, Kristian Kjeverud Eggen.