Flere samtidig

I helgen var det duket for den første barnefestivalen i sitt slag i Drangedal. Men brått var det flere på banen samme helg, for også Røra minifestival og Sjøsprøytfestivalen i Kragerø hadde de minste i tankene.

– Det var litt uheldig med tre barnefestivaler samtidig. Men vi er veldig fornøyde, det har kommet mange hit på den første festivalen, og dette vil gå seg til, mener prosjektleder Johnny Stene. Sammen med Jan Halvor Høidalen som eier Hulfjell familiegård, står han bak arrangementet.

Familiegården som ligger idyllisk til ved Toke i Drangedal kommune, har siden starten i 2016, har det blitt en svært populær familieattraksjon for de mange gjestene som besøker parken hvert år.

Noe av det som slår godt an hos de yngste er at det finnes mange forskjellige dyr her. Hester, sauer, esler, høner, påfugler, vaktler, emuer, alpakkaer, lamaer, fasaner og ullgris, hvor en kommer tett på dyrene i de naturlige innhegningene.

På vei opp

Kaptein Knuff/Tobias Vik er ikke i tvil om at en barnefestival er rette veien å gå.

– Det er veldig fint at det er stadig flere som lager barnefestivaler.

Han har i 20 år spilt for barn.

– Det er på vei opp, og det er gøy. Nå er det store festivaler som begynner med familieprogram, og det er veldig bra, slår han fast.

For han er ikke tvil om hvem som har størst glede av sommeren.

– Sommeren er for barn, de elsker sommeren og foreldrene har fri. Dette er på vei fram, mener han.

Og festival trenger ikke bare å inkludere øl og rockemusikk.

– Med litt flaks kan dette være en festival som går i mange år, ikke minst takket være ildsjeler som han der, sier Tobias Vik og peker på Johnny Stene.

Tobias er sønnen til Lars Vik og har nå blitt 38 år, og han kunne nesten ikke bli noe annet enn en skuespiller.

– Jeg er oppvokst i Grenland friteater. Jeg hadde ikke sjans til å bli noe annet.

Og noe av det mest trivelige er å spille for de aller yngste.

– Jeg liker å spille for barn. Nå har jeg akkurat spilt en guffen nazist. Det var artig det og litt annerledes. Men det er noe helt annet å spille for barn. Det er det mest ærlige publikummet du kan få. Når du spiller for voksne kan du oppleve at de dupper av underveis, men de reiser og klapper når forestillingen er ferdig. Det betyr at de takker, men de gjør det fordi de er høflige og veloppdragne. Men hvis det ikke fenger for barna kan de begynne å ødelegge eller gå. Det er helt magisk hvis du får de med. Noen sier at det er lett å spille for barn, det stemmer, det kan være vanskelig, sier han. Håvard (6) var i alle fall fornøyd.

– Det var veldig gøy, slår han fast og veiver med sitt nye sverd.

Pappa Tommy setter også pris på den nye barnefestivalen.

– Det er veldig bra, og det er et godt besøk, mener han.

Det var et tettpakket program på den første barnefestivalen.

Parken åpnet klokka 10.00 med alle aktiviteter tilgjengelig. En halvtime senere var det offisiell åpning med Åslaug Sem Jacobsen (Sp) som representerer familie- og kulturkomiteen. Hun er en av seks politikere fra Telemark på Stortinget. 11.00 var det brannbamsen Børnis som lokket mange til scenen. Etter det var det Kaptein Knuff med ballongdyr og ansiktsmaling for de som ville være pirater. Konserter, Huldra Heks, Sirkus lekeplass og Mr. Toon stod på plakaten.

17.00 var det slutt etter et tettpakket og fint program.

Det eksakte publikumstallet er foreløpig ikke tilgjengelig.

– Men det har vært bra. Det har strømmet på med folk jevnt og trutt. Noen har reist igjen. men mange har blitt værende lenge, sier Stene. Han anslår oppmøtet til å være et sted mellom 500 og 10 000 med et lite smil.

– Ca. 800, anslår Jan Halvor Høidalen.

I det TA kommer innom er det på mest hektiske for eieren av familieparken.

– Det er nå alle skal ha mat.

– Han har flydd i hele dag, mener Stene.

Over 800 ble det totale antallet.

– Det er vi veldig fornøyde med. Det viser at det er interesse, og det inspirerer til å lage festival neste år, også, melder Jan Halvor Høidalen.

Været var også upåklagelig bra, etter litt regn i starten.

Familieparken og vannparken er åpen hele sommeren for de som vil prøve attraksjonen.