Gå til sidens hovedinnhold

En siste titt før det braker løs i gigantbarnehagen

SKIEN: Barna i gigantbarnehagen får et eget rom for informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) med interaktiv skjerm. Til tross for dette skal budsjettet på 73 millioner kroner holde. Åpning blir det i august som planlagt.

Det var torsdag formiddag at medlemmene av oppvekstutvalget i Skien fikk en omvisning i Duestien barnehage som har 180 plasser, men som i praksis vil ha maksimalt 120 barn, sju av åtte avdelinger skal være åpne.

Den daglige lederen av barnehagen, Johnny Tiochta, førte de folkevalgte fra rom til rom, det var ingen kritiske spørsmål å høre.

Spesialtepper som demper

- Barn og ansatte vil få et rent miljø blant annet med spesialtepper som samler sand og som demper lyd, fortalte Tiochta.

- Rommene vil være lyse, med mange vinduer, og trevegger vil skape ro.

12 pedagoger

Kommunalsjef for oppvekst, Grete Gjelten, var også til stede, og hun benyttet anledning til å informere om at kommunen hadde styrket barnehagen med én merkantil stilling. Vedkommende vil jobbe 50 prosent for Duestien barnehage og 50 prosent for de andre barnehagene.

Utdanningsforbundet har ønsket seg at denne stillingen skal være besatt av en pedagog. Likevel skal den nye barnehagen ha i alt 12 pedagoger.

Stillerom

Barnehagen har et eget område for terapi med 10 plasser, der det enkelte barn får spesiell oppmerksomhet og kan få trekke seg tilbake til et stillerom når det er nødvendig.

Tiochta framhevet torsdag spesielt fellesrommet som han omtalte som hjertet i barnehagen.

- Dette er et sted vi håper at andre kan leie og bruke, for eksempel i forbindelse med kursvirksomhet.

Den daglige lederen kunne dessuten informere om at kunstinstallasjonen skulle være på plass før den offisielle åpningen finner sted i løpet av august.

Det åpnes fra og med mandag 3. august, men ikke alle kommer første uka, det blir pulje på pulje utover.

Tilfredse folkevalgte

- Barnehagen blir slik vi har bestilt, og den gir oss større frihet til å ta i mot barnefamilier som vil bosette seg i Skien, kommenterte leder av oppvekstutvalg, Ole Geir Hoppestad, etter omvisningen.

Høyre har vært mot å bygge en så stor barnehage, men Marius Roheim Johnsen som representerer partiet uttalte etterpå at han synes barnehagen virker flott. Samtidig ga han uttrykk for at det beste er å ha mindre barnehager flere steder.