Gå til sidens hovedinnhold

En dag med ordfører'n

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: To elever fikk følge ordføreren en arbeidsdag som startet med Kirkens SOS og endte i bystyret. - Moro for oss å få være med. Vi lærer mye, og så får vi inn noen kroner.

Det sa den ene av elevene, Andrey Fjeldstad. Han er 18 år og hadde følge med Mathilde Tolstad, 16 år. Begge er elever ved Skien videregående skole.

De var på oppdrag fra Operasjon dagsverk.

200 000 henvendelser

De startet opp dagen hos Kirkens SOS i Skien sentrum. Her ble de møtt av daglig leder Melle Aakenes som ga både dem og ordføreren informasjon om arbeidet Kirkens SOS gjør over hele landet.

Blant annet kom det fram at organisasjonen og deres konsulenter hvert år besvarer nær 200 000 henvendelser via telefon og Internett. Spesielt er det fokus på selvmordsforebygging. I 2018 skal eksempelvis 674 personer ha tatt selvmord i Norge.

Innsikt og motivasjon

Senere på dagen fikk elevene være med ordføreren inn på rådhuset og se henne møte kommunedirektøren/rådmannen, pluss å se henne forberede seg til ettermiddagens bystyremøte. Og de fikk komme inn på ordførerens kontor.

- Jeg har fått noen gode råd fra elevene underveis, og jeg synes det er fint å ha dem med meg og vise hvordan min hverdag kan arte seg. Forhåpentligvis gir det innsikt og motivasjon for dem videre, sa Hedda Foss Five til TA.

Til de unge opplyste hun om at hennes største fokus for tiden var å få budsjettet for neste år på plass:

- Vi snakker jo om over fire milliarder kroner og diskuterer for harde livet, hvilke grupper bør egentlig få pengene?

Ble imponert

Andrey og Mathilde var ikke redde for å dele inntrykkene av en ordførers hverdag:

- Det er et tett program ordføreren har, det er ganske imponerende, uttalte Andrey som selv er politisk engasjert. - Jeg synes det er flott at hun tar seg tid til å møte frivillige og ulike organisasjoner.

- Det virker som om ordføreren gjør en fin jobb og er flink til å balansere sine oppgaver, sa Mathilde. - Det er inspirerende.

For en bedre verden

Operasjon dagsverk er en ungdomsaksjon for en bedre verden. Den arrangeres hvert år, der elever jobber et dagsverk og en arbeidsgiver betaler.

Elevorganisasjonen er ansvarlig.

Operasjon dagsverk ble grunnlagt i 1963.