I stangfinalen torsdag var to av dem med, pappa Geir sammen med sin unge og fremadstormende sønn Emil.

– Tiden er nok kommet nå for at jeg ikke har så mye å tilføre for Emil. Han er så systematisk og fokusert at det er en fryd å følge ham, sier pappa, der vi står under premieseremonien i etterkant av stangskytingen. Både far og sønn må frem flere ganger for å motta medaljer, heder og ære.

Gøy

For 19 år gamle Emil er det utrolig å få til skytingen akkurat når det gjelder som mest, i kamp med de beste skytterne i landet. Geir vant stangskytingen under Landsskytterstevnet for ti år siden og har naturlig nok vært både læremester og inspirasjonskilde for sønnen, men Emil er i ferd med å bli voksen skytter.

– Ja, det var utrolig gøy å få det til akkurat når det gjaldt som mest, sier Emil. Stangskytingen under Landsskytterstevnet i Bodø i 2022 har ligget fremst i hjernebarken i flere år. Det er dette han har satset på og trent for de siste to-tre årene.

– Men all honnør til Tomas Høgåssæter (fra Raumnes) som vant. Han var best og vant fortjent. Jeg er godt fornøyd med sølv i dag, sier Emil som i det sivile trener som lærling i en teleklima-bedrift.

– Hva skilte dere?

– Ett knepp til sida, vel, sier Geir og ser bort på sønnen og smiler. Irriterende, ja, men det ble glemt så snart medaljen var på plass. Geir ble litt utenfor pallplass, men er også bra fornøyd med egen skyting.

Inspirasjon

Nå skal han bruke medaljen som inspirasjonskilde for ytterligere satsing på skytingen.

– Nå har jeg bestilt meg ny skytedress også, så nå er det bare å øke satsingen et par knepp, sier Emil og ler.

– Hvor mye trener du?

– Du kan si at det er veldig opp og ned. Minst en gang i uka gjennom hele året, men i de mest hektiske periodene tre-fire ganger. Skytingen har førsteprioritet i livet mitt nå.

Geir Hauge er ikke i tvil om at Landsskytterstevnet i Bodø vil bety mye for ytterligere satsing også for hele Mælum skytterlag, som teller i overkant av 20 aktive skyttere.

– Vi er ikke noe stort lag, men vi har det utrolig gøy i lag. Det er sosialt og folk trives. Når vi får resultater, så er det klart noe som inspirerer og betyr mye, sier Geir.

Feire

Nå skal familien Hauge og resten av Mælum skytterlag ut og feire. Det har de all mulig grunn til etter fine skytedager i Bodø.

– Ja, det blir en bedre middag ute på byen torsdag kveld, sier Geir.

– Men ikke det må ikke bli så fryktelig sent. Jeg er ikke ferdig ennå og skal skyte feltfinale fredag, sier Emil.

Skyttersønnen som gikk i pappas fotspor og som har blitt voksen og fylt både skyteskiver og pappas fotspor til fulle. Og vel så det.