Blir han i Odd?

PRAT MED SJEFEN: Etter gårsdagens trening tok Odd-trener Dag-Eilev Fagermo seg god tid til å prate med Bruno Leite. Oslo-gutten overbeviser på Odd-trening. Fortsetter det slik kan det bli kontrakt på unggutten som fyller 20 år 26. mars. FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN

PRAT MED SJEFEN: Etter gårsdagens trening tok Odd-trener Dag-Eilev Fagermo seg god tid til å prate med Bruno Leite. Oslo-gutten overbeviser på Odd-trening. Fortsetter det slik kan det bli kontrakt på unggutten som fyller 20 år 26. mars. FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Bruno Leite imponerer så mye på treningene at oslogutten kan bli Odd-spiller. Nå er midtbanespilleren tilbudt videre prøvespill i Skien.

DEL

Bruno Miguel Santos Leite, som er hans fulle navn, fyller 20 år 26. mars. Han vokste opp i Portugal med foreldre fra Kapp Verde. De siste åtte årene har han og familien bodd i Oslo.

BENFICA-PAPPA

Bruno Leite har portugisisk pass, og gode fotballgener å slekte på. Faren er tidligere Benfica-spiller Carlos Leite, som fikk karrieren delvis ødelagt som følge av en kneskade.

Sønnen har spilt på Skeids a-lag i tre år, og er klar for større utfordringer.

– Helt klart, det er det jeg håper på. Jeg synes det har gått greit på Odd-treningene. Det er litt større tempo og høyere nivå enn det jeg er vant til, men det har gått helt greit, oppsummerer midtbanespilleren etter gårsdagens trening.

Nå håper han å overbevise nok til å få et kontraktstilbud.

– Jeg skal gjøre det jeg kan, og jeg har veldig lyst til å vise meg fram videre.

MULIGHETER

I går imponerte den teknisk slepne midtbanespilleren nok en gang. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo vil likevel ikke gå så langt som å si at et kontraktstilbud er på gang.

– Men det er en veldig spennende spiller. Han er sterk med ballen, han vil ha ballen og han har et veldig bra blikk for spillet. Bruno er så talentfull at vi ønsker å ha ham med også neste uke. Da skal vi spille to kamper mot Start, og da kan vi få sett ham i kamp også, sier Odd-treneren.

– Du har tidligere sagt at det ikke er penger til flere spillere, er det muligheter likevel?

– Når det gjelder unge talenter pleier det  alltid å være muligheter i Odd, svarer Fagermo.

– Skeid ville ha ham hit, og Bruno ville selv. At han velger å prøve seg i Odd framfor for eksempel Vålerenga, ser jo vi på som veldig positivt. Og så ser han vel i tillegg at vi har fått fram mange unge spillere, sier Dag-Eilev Fagermo.

– Jeg har egentlig aldri vært så veldig stor Vålerenga-fan, og da Skeid fikset prøvespill her, var det perfekt for meg, sier 19-åringen.

Allerede i 2013 var han et ettertraktet fotballtalent. Da spilte han, ifølge skeid.no, blant annet for Vålerengas juniorlag i en eliteturnering, i tillegg til å ha vært på tur med Lillestrøms juniorlag. Men han har blitt i 2. divisjonsklubben, og spilt seg til fast på midtbanen.

– I Skeid har jeg spilt mest som ett av to anker på midtbanen, men jeg kan også være indreløper eller spille på kanten, avslutter Leite.

Artikkeltags