Lørdag formiddag åpner utstillingen "En hyllest til naturen" med Gunilla Holm Platou og Eivind S. Platou. Åpningen er flyttet til Kafé K., der marinbiolog og seniorrådgiver i WWF Verdens naturfond, Fredrik Myhre, holder foredrag. Han skal snakke om hvorfor havet er så viktig for oss og hvordan vi alle kan bidra til å hjelpe livet i havet.

Gunilla, som har stilt ut i galleriet to ganger tidligere, og er kjent for sitt engasjement for miljøet.

Utvidet dyrepark

Sist stilte hun ut rødlista fugler.

- Denne gangen har jeg utvidet dyreparken, sier hun og legger til:

- Bakteppet er at naturen er truet av menneskenes oppførsel. Eivind og Gunilla jobber side om side i atelieret de har bygget på en nedlagt togstasjon på Galleberg i Sande. Samarbeidsprosjektet med mannen er relativt ferskt. I 2018 stilte for første gang ut sammen, på Fineart i Oslo.

Leketøys

Nå er arbeidene deres å se på Galleri Osebro. Hennes arbeider er på veggen, hans står på gulvet - som bamsestolen og trestolen dekorert med plastleker.

- Dette kan du kalle for leketøys, spøker han, og legger til, mer alvorlig:

- Det finnes veldig mange brukte plastleker rundt omkring. Jeg kjøper dem på posesalg når jeg går på loppis, vasker dem og lager nye leker av ting som ellers ville blitt kastet.

Overraskelse

Eivind ga ut "Spikkeboka" sammen med skiensmannen Kjetil Harket i desember i fjor. Også jobben med å sette sammen leker kan være en tålmodighetsprøve. Paret fikk seg en hyggelig overraskelse:

- Da vi fikk se arbeidene våre sammen, så vi at de passet veldig godt sammen.