Kjetil hoppet uti og reddet svanen

LYKKELIG SLUTT: Kjetil Harket følger med når Eigil Movik drar ut snøret. De sørget for dagens gode gjerning på Bakkestranda.

LYKKELIG SLUTT: Kjetil Harket følger med når Eigil Movik drar ut snøret. De sørget for dagens gode gjerning på Bakkestranda. Foto:

SKIEN: Svanen hadde slukt et helt fiskesnøre og hadde en pinne hengende ut fra munnen. Det synes Kjetil var så ille at han kastet seg uti det kalde vannet for å redde svanen.

DEL

Han var ute og luftet hunden på Bakkestranda da han oppdaget svanen med et fiskesnøre hengende ut av nebbet. Han ringte umiddelbart politiet som kontaktet viltnemnda, og ikke lenge etter var Helge Røsaker og Eigil Movik på plass.

Lokket svanen mot land

– Det var ganske ille å se. Svanen svømte der ute med et fiskesnøre på slep, og vi lurte jo litt på hvordan vi skulle få fatt på den, forteller Røsaker.

– Vi hadde en håv som lå borte på kommunen, men vi skjønte vi måtte handle raskt. Mens vi sto der kom Kjetil tilbake – med litt brød – men nå uten hund, forteller Røsaker.

– Jeg hopper!

De begynte å mate svanen sånn at den skulle komme nærmere.

– Eigil sa at hadde han hatt våtdrakt, så hadde han hoppet. Men da kom Kjetil og sa; «jeg hopper uti, jeg» forteller Røsaker og forteller om hvordan mannen bykstet uti og nærmest landet oppå svanen.

Kastet seg om halsen på svanen

– Haha, ja jeg gjorde jo det! sier Harket, og forteller om at han ikke hadde noe valg.

– Jeg liker ikke å se sånt, så noe måtte vi gjøre. Vi kastet uti mat, og etter hvert kom svanen nærmere. Jeg tenkte at om jeg hopper uti blir jeg jo bare våt opp til lårene, og svanen blir reddet. Men jeg hadde bare én sjanse, og var fokusert. Jeg kastet meg om halsen på svanen og fikk beina under meg. Men det var dypere enn jeg hadde trodd. Jeg tror nok bare det var hodet som var over vann. Men det ble iallfall fangst, smiler Harket, som hastet hjem til et varmt bad etter dukkerten.

Én meter langt

Sammen fikk de svanen inn på land og fikk åpnet munnen og dratt opp snøret.

– Det hang en pinne på utsiden av munnen til svanen og snøret var om lag en meter langt. Heldigvis var det ingen krok i enden, forteller han.

– Dagens helt

Helge Røsaker fullroser Harket, som ofret seg i det kalde vannet.

– Det kan ikke ha vært mer enn null grader. Men han nølte likevel ikke og kastet seg uti. Det var virkelig sprekt gjort. Absolutt dagens helt, sier Røsaker.

Årets første – og siste bad

Harket gjorde bare det han mente var riktig å gjøre.

– Nei, det var ikke noe å lure på. Jeg var kanskje bare uti i 30 sekunder eller noe sånt, jeg vet ikke helt. Det var nok både det første og det siste badet i år, avslutter Harket og tilføyer. – Men det var jo fint vær!

Artikkeltags