Det sier Per Atle Einan.

Han ble oppmerksom på søppelet da han gikk tur i området mot slutten av april og sendte en mail til Midt-Telemark kommune om situasjonen. Da TA besøkte Herrefoss hvor søppelet er dumpet, sammen med Einan og Lars Tore Svendsen fra teknisk enhet i Midt-Telemark kommune, kunne Einan fortelle at mengden søppel har økt siden sist.

– Jeg synes det er trist at folk velger å tømme søppel sånn som det. På sporene så det ut som at det var en lastebil som har kjørt der og tømt lasset, forteller Einan.

Nær elva

Søppelet er tømt på kommunen sin eiendom i en skråning ned mot Bøelva.

– Vi må i første omgang få ryddet her, og vurdere en politianmeldelse. Det er trist å se sånt som dette. Det er mye vegetasjon som er dumpet her, og alminnelig søppel blandet inn her også, sier Svendsen og legger til at de er takknemlige for tips dersom noen vet noe.

Han forteller at området ligger på grensen til klausuleringsområdet for vannverket.

– Per definisjon er det utenfor, men tilsig av avrenning fra søpla kan i verste fall forurense drikkevannet vårt, sier Svendsen.

Blant kvist og kvast ser man blant annet en hvilestol, plast, barnelekevogn og en gammel grill.

Einan og Svendsen anslår at området er mellom tjue og tretti meter bredt og at søppelet ligger fem meter nedover skråningen. En grill har også rullet helt ned til elva.

– Med snø og avrenning siger ned i elva. En ting er kvist og kvast, men det er noe annet med det andre søppelet. Havner det i elva ender det opp i havet før eller siden, sier Einan.

Miljøstasjon

Svendsen trekker fram miljøstasjonen til IRMAT som åpnet på Brenna i 2020.

– Den er kjempefin. Man har seks gratis tømminger i året for husholdninger i kommunen, og utover det koster det drøye hundre kroner. De tar imot hageavfall, men likevel kjører de hit for å kaste det, sier Svendsen oppgitt.

Han forteller at de håper å få ryddet opp i løpet av et par uker og at det vil bli en krevende opprydning i den bratte skråningen.

– Opprydningen er det jo vi i fellesskapet som betaler for ettersom det går på kommunalt budsjett, sier Einan.

Svendsen forteller at de kanskje må vurdere å sette opp en bom inn til området.