Gå til sidens hovedinnhold

– Dugnadsånden er suverent god

Artikkelen er over 1 år gammel

SILJAN: – Innbyggerne i Siljan og i Telemark har taklet korona-situasjonen formidabelt. I Siljan vises det igjen at frivilligheten og dugnadsånden er suverent god.

Ordføreren i Siljan kommune, Kjell Sølverød, uttaler det til TA, og det er samme budskap som han har i et innlegg på kommunenes nettsider.

Skikkelig service

– I Siljan er det blant annet handelsstanden som har tatt tak med skikkelig service, og Siljan Taxi følger opp. De bidrar ordentlig med at vi skal ha det så godt som mulig i en krevende situasjon, sier Sølverød.

Han mener det er ordførerens oppgave å holde motet opp hos innbyggerne når situasjonen har blitt så vanskelig som den er nå.

Nyheter fra hele verden

– Tærer situasjonen på for innbyggerne?

– Det er i alle fall lett å kjenne på situasjonen når nyheter fra hele verden strømmer inn, det er nok lett for at de negative følelser kommer da, at en kjører seg litt ned.

– Men på samme tid må jeg si at mitt inntrykk er, både i Siljan og hele Telemark, at folk gjør så godt de kan.

Vårluft og fuglesang

– Er det noe den enkelte kan gjøre for å holde motet oppe?

– Jeg håper at folk holder seg i form og tar i bruk naturen i denne situasjonen. Allerede er det jo litt fuglesang, og den friske vårlufta gjør godt. Det å komme seg ut bidrar positivt. Jeg merket det i helgen, da mange var ute i området der jeg bor.

Ordfører legger til at selv om folk beveger seg ute i det fri, er det viktig å tenke smitte og huske å holde avstand til den en snakker med.