- Det er for jævlig, sier Øyvind Bråten som er bror til jakthunden Ronjas eier.

Han leier jakterrenget som ligger i Luksefjell sammen med blant annet hans 80 år gamle bror. Det er broren som nå har mistet jakthunden. Det var onsdag formiddag den fire år gamle drever-tispen ble funnet skutt og drept ved Norsjømyra inne i terrenget mellom Grorud og store Øktern.

Dette er ikke langt fra skogene til Treschow Fritzøe.

Hunden var truffet med to skudd. Ett i vomma og ett i buken. Våpenet og ammunisjonen som trolig er benyttet brukes til å jakte rev for å unngå skader på skinnet.

Ett av skuddene sitter fortsatt inne i hunden og den blir nå sendt til obduksjon for å gi ytterligere svar på det som har skjedd.

JAKTLAG

Det var mandag morgen hunden ble sendt inn i terrenget for å spore opp og jakte hare.

Hunden går i store områder og den har GPS-sender slik at den kan følges av jegerne, men dette signalet ble etterhvert for svakt og hunden kom ikke tilbake.

Tirsdag forhindret dårlig vær søk etter dreveren, men onsdag ble den funnet med hjelp av en annen hund. Den lå på bakken skutt og drept. Hva som har skjedd er foreløpig en gåte.

SJOKKERT

- Det kan selvsagt være et uhell, men det er ingen andre som har noe i dette terrenget å gjøre, sier Bråten. Han er sjokkert og frykter at hunden kan være skutt med vilje.

- Den er skutt med to presise skudd. Den kan selvsagt være forvekslet med en rev, men da er det hvert fall ingen jeger, sier Bråten. Selv har han jaktet siden han var 10 år og har aldri opplevd noe lignende.

- Dersom dette har vært et uhell er det sannynligvis noen som har veldig dårlig samvittighet akkurat nå. Bråten håper i så fall at vedkommende melder seg slik at saken kan bli oppklart.

Politiet har allerede innledet full etterforskning og to patruljer var på stedet onsdag ettermiddag for å foreta avhør og for å ta med seg hunden inn til obduksjon.

VILLMANN

En annen teori er at hunden kan være skutt av noen som misliker jakt.

- Jeg velger å tro at dette er et uhell, men det verste scenarioet er at det kan være snakk om en villmann, sier viltforvalter Tomas Andersson hos Løvenskiold-Fossum. Viltforvalteren er glad for at politiet tar saken alvorlig.

- Det er veldig viktig for oss å få oppklart saken slik at vi vet hva som har skjedd, avslutter han. Hundedrapet ryster jaktmiljøet. Dette er helt forferdelig. Ja for jævelig, sier Øyvind Bråten med tårer i øynene.