Gå til sidens hovedinnhold

Sputnik og Vivian har samlet inn en og en halv million kroner – nå lodder de ut en splitter ny bil

Artikkelen er over 2 år gammel

DRANGEDAL: For åtte år siden hadde de sin første basar. Siden har de sørget for at nærmere 100 foreldreløse barn i Thailand får omsorg og tak over hodet. Nå lodder de ut premier for 250 000 kroner.

Barnehjemmet i Pattaya sto ferdig for tre år siden. Nærmer 100 barn kan glede seg over jobben Knut Storbukås, bedre kjent som Sputnik, og kona Vivian har gjort.

– Barnehjemmet er formet som en hestesko, med egen jente – og guttefløy. Barna bor på firemannsrom med dusj og toalett like ved. Mens tre, fire barn tidligere måtte sove i samme seng, har nå alle fått sin egen seng. Huset har blitt ubeskrivelig flott, sier primus motor, Vivian Storbukås. Siden starten i 2010 har drangedalskvinnen stått på med krum hals og arrangert basarer og utlodninger. Sputnik har holdt konserter til inntekt for den gode saken, og til 75-årsdagen ønsket han seg penger til barnehjemmet i stedet for gaver. Det ga 20 000 kroner i potten.

Konsert

I fjor fikk de inn 7000 da Sputnik hadde spillejobb og utlodning på Solheim på Bostrak, og fredag spiller han der igjen. Til sammen har paret samlet inn 1, 4 millioner kroner. Nå håper de på å få inn ytterligere 250 000 kroner, som skal gå til en halv stilling på barnehjemmet, i tillegg til vedlikehold av bygget.

– Lotteriet er såpass stort at jeg måtte sende inn en søknad til lotteritilsynet, forteller Vivian, som har samlet inn kostbare premier.

Flotte premier

En Toyota, to elsykler, flybilletter for to til Svalbard, spabad og en tur på Telemarkskanalen for to er noen av premiene de heldige kan vinne. Også Sputniks nye bok er blant premiene. 7000 lodd skal selges.

– Først ut er julemarkedet i Tørdal, og til våren tenker vi å ta turen til Down Town og Herkules, sier Vivian, og legger til:

– Vi regner med å jobbe et halvt år for å få solgt alle loddene, og tar gjerne imot hjelp. Nå er det bare å brette opp ermene.