Gå til sidens hovedinnhold

Lurer du på hvordan det er å være lensmann Drangedal?

Artikkelen er over 6 år gammel

Jone Blikra er lensmann i Drangedal og styreleder i Teater Ibsen. Og så har han fryktelig lyst til å bli ordfører i Kragerø.

– Hvordan er det å være lensmann i Drangedal?

– Det er spennende og veldig variert. Det er større bredde i arbeidsoppgavene enn jeg hadde som vanlig politimann. Som lensmann har jeg også en rekke sivile oppgaver – alt fra barnevernsaker til godkjenning av skytebaner.

– Du overtok nylig vervet som styreleder i Teater Ibsen. Har du selv noen erfaring fra teater?

– Jeg var med i et amatørteater i ungdommen, og vi var på turné og greier. Det har vært en travel periode etter at jeg kom inn i Teater Ibsen. Vi har ansatt ny teatersjef, inngått samarbeidsavtale med Papirhuset teater i Tønsberg og planlegger et nytt teaterbygg.

– På en skala fra 1 til 10 – hvor sterk er lysten til å bli ordfører i Kragerø?

– 10! Kragerø er en mangslungen kommune, hvor det skjer mye og hvor det er mye bra å ta vare på. Vi har et nasjonalt ansvar for den flotte skjærgården, og samtidig skjer det mye interessant innen næringsliv og kulturliv.

– Hva gjør du når du kopler av?

– Leser bøker. Det blir oftest dokumentariske bøker med historie som tema - og biografier.   Nå leser jeg en bok om Saddam Hussein jeg fikk av sønnen min til jul.

– Hva gjør deg stressa?

– Perioder med møtekollisjoner. Jeg har mange verv, og blir stressa når jeg ikke kan følge enkelte av dem godt nok opp.

– Hvem burde skjerpe seg?

– Arbeidsminister Robert Eriksson. Han er i ferd med å ødelegge Arbeidsmiljøloven, og jeg liker ikke at han vil konkurranseutsette arbeidsmarkedsbedriftene.

– Hvem ringte sist på døra di hjemme?

– Blomsterbudet fra Hiis, som kom for å levere meg en blomst fra Senteret mot seksuelle overgrep. Jeg sitter i styret der.