Gå til sidens hovedinnhold

Drama da NM-gullet gikk til Nord Norge

KLOSTERSKOGEN: Tina Lagesen (30) tryllet inn to vinnere på tre NM-løp, men røk gullet på bøter. Seieren gikk da til Gry Kanstad (53), også hun fra Harstad. Det ble nedtur for hjemmehåpet Anette Frønes.

- Det var ikke mitt mesterskap. Det startet dårlig med beste sjansen, fortsatte dårlig og da var det gjort, sier Anette Frønes.

Harstad-jenta Tina Lagesen lå på annenplass før siste løp, der hun klarte kunststykket og vinne med Drangedal-traveren Cayman Bee som aldri hadde vunnet på 55 starter.

- Han var pigg og holdt sikkert unna. Det var utrolig deilig, sier Lagesen om 7-åringen som eies av Haugland Racing og trenes av Daniel Haugland.

Lagesen sjokkvant med Findal Faxen i V65-2 etter tet hele veien. Ole Roger Dyrkorn fra Stathelle eier hesten, men etter å ha pådratt seg 20 poeng i bøter, havnet Lagesen langt bak.

- Det var helt riktig å straffe meg, så jeg sier ingenting på det. Kjempegøy for Gry, sier Lagesen.

Martine Finsand fra Grimstad overrasket i det første NM-løpet, da hun vant med Bjørnar Heibøs Spot On. Det ble tøft tempo i løpet med Quickstep O i tet til det var tomt på oppløpet. Spot On koblet lett grepet og vant foran en annen skienshest, Falcon. Her var Maren Øyo kusk. Anette Frønes Cashless skuffet og endte midt på lista.

Norgesmester Gry Kanstad forsto lite da hun ble ropt opp som vinner.

- Det er helt utrolig. Jeg knep annen og håpet på pallplass. Så blir det gull. Jeg vant i 2009 også, men dette var like stort, sier mesterskapets eldste.