Gå til sidens hovedinnhold

Slo ned fyr som klemte dama

Artikkelen er over 5 år gammel

KVITESEID: Det sies at sørlendinger er sindige, men det stemmer ikke alltid med virkeligheten.

En 25-åring fra Vest-Agder var alt annet enn rolig under Countryfestivalen i Seljord i fjor. Det var om kvelden lørdag 25. juli i fjor at 25-åringen så samboeren klemme en annen mann. Han hadde tidligere også sett samboeren klemme denne mannen, som hun kjente fra tidligere. 25-åringen gikk rett bort og slo ned den andre mannen med ett slag.

I Vest-Telemark tingrett møtte 25-åringen nylig som tiltalt for vold. Der kom det fram at mannen som ble slått ned fikk to brudd i kjeven, noe som førte til behandling på sykehus og to måneders sykemelding.

25-åringen erkjente delvis straffskyld. Dommerfullmektig Are Nygård Bergh og meddommerne Tove Mette Due og Espen Sudbø har dømt 25-åringen til sju måneders ubetinga fengsel. Han må videre betale 6000 kroner i saksomkostninger.

– Ved straffeutmålinga må det i skjerpende retning legges vekt på at voldshandlinga skjer i forbindelse med uteliv. Retten vil bemerke at det skal være trygt å gå på festival og utested, heter det i dommen.

Retten viser til at slaget var helt uprovosert og påpeker at det er helt normalt at folk gir hverandre en klem, og dommerne har ikke forståelse for at dette kunne utløse sjalusi.