Gå til sidens hovedinnhold

Dobbelt opp: Platekontrakt og sponsoravtale

GVARV: Noe så sjeldent som en internasjonal platekontrakt og sponsoravtale på en gang, gir grunn til jubel for rockebandet Kaasin. – Det er kjempestort for meg personlig og for bandet, stråler gitarist og grunnlegger Jo Henning Kåsin.

Han er spesielt glad for å lande dette midt under en koronapandemi.

– Jeg er kjempehappy. Dette er en sjanse til å få musikken vår ut på en god måte. Men hjelp av dette selskapet kan vi få rock and roll fra Midt-Telemark til å bli en eksportvare, forteller han.

Stein for stein

Kaasin har inngått samarbeid med bedriften Systemblokk AS. Bedriften er en av landets ledende produsenter av støttemurer, bygningsblokker, belegningsstein og betongelementer.

– Det er den største bedriften i Midt-Telemark. Det å få denne sponsoren sammen med platekontrakten gir oss en ramme og et godt fundament. Bedriften har noen kjerneverdier med hardt arbeid, viljestyrke og legge stein for stein. Det passer godt for oss, sier han.

Gitaristen mener artister gjør lurt å se mot idretten.

– Vi må se til idretten for å satse. Artister tenker vanligvis ikke på å få sponsorer. Dette gir oss en inspirasjon til å satse og få en god ramme, sier han.

Ikke minst påpeker han det er godt å få støtte i lokalsamfunnet.

– Dette er noe nytt og litt nybrottsarbeid, og vi håper å få til noe sammen. Dette gir energi, og det er viktig med lokal forankring. Det så vi også under Kartfestivalen, sier han. Kåsin var en av flere sentrale personer bak festivalen.

Rundt 1. desember kommer trolig albumet til å bli å gitt ut.

– Vi får god tid til å spille inn albumet og lage flere låter. Vi regner med å ha sluttproduktet klart i løpet av sommeren, sier han og røper også at det blir en ny singel til sommeren.

Signert platekontrakt

Platekontrakten er internasjonal og signert med det tyske selskapet Pride and Joy Music. Kontrakten og sponsoravtalen er knyttet opp mot utgivelse av et album og en singel på det internasjonale markedet.

– Vi føler at vi er privilegerte som får denne sjansen, og alt er knyttet opp mot denne utgivelsen. Over til idretten blir det som å satse fram til OL. Det handler om å lage et fantastisk rockealbum, så teller vi opp etterpå.

En plate med suksesstall kan utløse noe mer.

– Det er som Erling Braut Haaland lurt å score mål. For vår del handler det å skrive god musikk som mange kan identifisere seg med.

Internasjonal musikk

Så langt har de lykkes bra med det.

Kaasin lanserte sin debutsingle «Runaway Train» på Stream Peak Music/GerMusica 14. august. Låten har gjort internasjonal suksess og har blitt listetopp på den franske radiostasjonen Vinylestimes, nummer fire på den engelske radiostasjonen ArFM, nummer en på radiostasjonen Metal Express Radio, nummer sju på DistFm i Sverige og blir spilt på radiostasjoner over hele verden. «Runaway Train» har ca. 110 000 streams på Spotify siden lanseringen.

Singelen «Revelation» ble utgitt 4. desember i fjor og følger opp suksessen. Låten har allerede over 50 000 streams på Spotify og har en rekke listeplasseringer på radio i Europa, ifølge Kåsin.

– Med de to låtene fra i fjor har vi gjort det bra, vi bygger stein for stein. Dette er ikke 15 minutter med berømmelse på Idol. Det handler om å skape noe. Det er viktig å ha det perspektivet som få individuelle medlemmer i et band. Det handler noe om det en gjør sammen med en bedrift og et plateselskap. Det blir et stort fellesprosjekt.

Kaasin ble grunnlagt av Jo Henning Kåsin, som er kjent for sitt samarbeid med rockestjerner som Joe Lynn Turner, Glenn Hughes, Doogie White og Bernie Marsden i Come Taste The Band, som nå er lagt på is. Kaasin består av Ståle Kåsin på bass, vokalist Jan Thore Grevstad, tangentist Benjamin Dehli og Chris Brush på trommer.