Sykkelbiblioteket er populært som bare det, og folk har allerede begynt å booke sykler for å sikre seg noen dager til våren.

– Tilbudet er blitt kjempepopulært, forteller Lene Kaasi Hysing i Skien kommune.

Nå har Skien bystyre bevilget 200 000 kroner, og dermed blir det enda flere el-sykler til utlån.

Samarbeid med nærmiljøsenteret

Ordfører Hedda Foss Five forteller at bystyret har bevilget 200 000 kroner til nye el-sykler, etter at biblioteket har merket stor pågang for el-sykkelleie.

– Pågangen i vintersesongen er ikke like stor, men vi har allerede fått bookinger for april og mai, forteller Arne Olav Hageberg på Gulset bibliotek.

Utlånsordningen startet på biblioteket i Skien, men nå har også bydelene Gulset og Klyve fått to sykler til utlåns. Her er det samarbeid med nærmiljøsentrene for enklere å kunne betjene utlånssyklene.

– Vil bedre trafikksituasjonen

Syklene kan lånes for opptil fem dager av gangen.

– Vi vil jo gjerne at folk skal sykle mer, men terskelen er nok høyere for å la bilen stå om man sykler på vanlig pedalsykkel. Om flere hadde byttet ut bilen med el-sykkel hadde trafikksituasjonen blitt mye bedre, sier Hedda Foss Five, som tror at flere ville ha byttet om de hadde fått prøve en el-sykkel over noen dager.

– Ideelt for oss på Gulset

Det er Sport 1 på Arkaden som har levert syklene, og de skal også følge opp med vedlikehold og eventuelle reparasjoner, slik at syklene til enhver tid er i topp stand.

– Vi er veldig glade for å ha fått to sykler her og to på Klyve. Her har vi både folk med lav inntekt og mange bakker, så for oss her er det helt ideelt, sier Gisle Lunde på Gulset, som håper og tror at folk vil fortsette å låne.

– Det er bare å booke seg inn. Booker man samtidig kan man fort få seg en fin tur til Porsgrunn eller noe, avslutter Lunde.