– Vi hadde egentlig planlagt et stort arrangement i Badeparken i Langesund, med mat og underholdning, men nå måtte vi i stedet for reise som julebukker fra dør til dør, for å ha en koronavennlig utdeling, sier leder i oppvekst- og kulturutvalget i Bamble, Martine Tinderholt Øverland.

Sammen med resten av pris- og stipendkomiteen, som består av leder Høgne Skøld, Cecilie Sørensen, Geir Gjømle og Kai Usterud Braathen, besøkte Øverland prisvinnerne.

– Vi hadde først ringt for å overraske de på telefonen, så noen hadde invitert både familie og venner til utdelingen, sier hun.

Alle vinnerne av prisene fikk 10.000 kroner og et diplom fra Bamble kommune.

En av vinnerne var Ali Mohammed, som tidligere i år ga ut boka «Griseflax» på somali, hvor han forklarer norske ord og uttrykk. Mohammed deltok blant annet på «Nitimen», «P3morgen» og «Lindmo» for å snakke om boka tidligere i år. Tirsdag fikk han kulturstipend av Bamble for arbeidet med formidling og forståelse av norske ord og uttrykk i boka.

Dette er de andre vinnerne:

Frivillighetsprisen: Hallvard Lilleaasen for livslangt engasjement for Herre-samfunnet.

Barne- og ungdomsprisen: Henrik Wian Venheim for «Henriks lysrigg».

Byggeskikkprisen: Baneåsen 19. Tove og Sven Ronny Mustad og Mustad bygg.

Idrettsstipend: Maren Cecilie Mustad for sine resultater innen landeveissykling.

Kulturprisen: Nina Aanesen Arctander og Rune Arctander for sitt engasjement innen revy, festival- og musikklivet i Langesund.

Komiteen sender en takk til Langesund damekor som spredte sang og varme på en uforglemmelig måte i kalde vintergater.