Digital jakt på hundretusenvis av arbeidsplasser

VIL VÆRE MED: Regiondirektør NHO Vestfold og Telemark, Kristin Saga, ville delta på den digitale konferansen og har store ambisjoner på vegne av næringslivet og NHO.

VIL VÆRE MED: Regiondirektør NHO Vestfold og Telemark, Kristin Saga, ville delta på den digitale konferansen og har store ambisjoner på vegne av næringslivet og NHO.

SKIEN: – Der andre landsdeler kan ta en enda sterkere posisjon innen sjømat, kan vi være spydspissen for den grønne industrisatsingen med karbonfangst som et godt eksempel.

DEL

Det er budskapet til NHO-sjefen i Vestfold og Telemark, Kristin Saga, inn mot den digital årskonferansen – «Jobbskaperne» – denne uka.

En rekke kjente og mektige personer deltar på denne, inkludert Erna Solberg, Camilla Stoltenberg, Jonas Garh Støre og NHO-direktør Ole Erik Almlid.

Lokal deltaker

– Blir det deltakere fra vårt fylket?

– Ja, vi har med en av våre medlemsbedrifter, nemlig Support Service Partner, som har avdelinger i både Telemark og Vestfold, sier Saga.

Skal omsettes

Hun opplyser videre at årets konferanse peker på behovet for 250 000 nye arbeidsplasser i privat sektor de neste 10 årene – og hvilke rammebetingelser som må på plass for å lykkes med dette.

– I NHO Vestfold og Telemark jobbes det med å «omsette» innholdet i veikartet til våre lokale og regionale forhold – hva er viktig for bedriftene hos oss for at de kan bidra med arbeidsplasser, vekst, innovasjon og utvikling?

Kompetanse

– Hva kan konferansen bety for permitterte og arbeidssøkende i regionen vår?

– NHO fokuserer på viktige rammebetingelser for nye arbeidsplasser, og en av disse er nettopp å få flere i arbeid og øke sysselsettingsraten. Et viktig virkemiddel her vil være å tette kompetansegapet – det vil si gapet mellom bedriftenes behov og arbeidstakeres reelle kompetanse.

– I vår region er det viktig med samspillet mellom universiteter, fagskoler, private kompetansetilbydere og næringslivet, samt dimensjoneringen av videregående utdanning for eksempel innen yrkesfag.

– Får vi til et godt arbeid her vil det kunne bety nye muligheter for arbeidssøkere.

Fysisk avlysning

– Dette skjer digitalt – er det ikke mye bedre å møtes ansikt til ansikt?

– Vi ville veldig gjerne møtes fysisk, og det var lagt opp til fysiske konferanser rundt i landet – også hos oss. Men av hensyn til smittevern måtte vi dessverre avlyse alle de fysiske møteplassene. Vårt håp er å komme sterkt tilbake med gode møter i regionen etterhvert som det er trygt.

Artikkeltags