De aller fleste av oss fyller feriekofferten med dyrebare minner, men en undersøkelse fra reisearrangøren Apollo viser at mange også tar med seg en ting eller to fra hotellrommet. Her er listen over det mest populære tjuvgodset!

Nesten en av fem nordmenn oppgir at de har tatt med seg håndkle og tøfler hjem på et eller annet tidspunkt, og 12 prosent har tatt med seg badekåpen. Det kommer nok ikke som en stor overraskelse, men det gjør kanskje dette: En av ti menn oppgir at de har tatt med seg hotellrommets TV hjem.

Klarer seg ikke uten

Like mange kvinner som menn oppgir også at de har tatt med sengetøy. Annet populært tjuvgods er tepper, speil, gardiner og nattbord.

I tillegg til å ta med seg ting hjem fra ferien, er det også en del ting nordmenn tar med seg hjemmefra til ferien. De vanligste tingene er barberhøvel og hodepinetabletter - i tillegg oppgir 1 av 4 at de er avhengige av å ha med seg snus og/eller sigaretter.

Også nesespray og høyttalere topper listen over ting nordmenn tar med seg på reise, og totalt 12 prosent oppgir at de ikke klarer seg uten norsk mat!

Sist, men ikke minst, oppgir over dobbelt så mange menn, hele 16 prosent, at de ikke klarer seg uten kondomer i ferien - mens fem prosent av kvinner oppgir det samme.

Dette har nordmenn tatt med seg fra hotellet:

18 % - Håndkle

17 % - Tøfler

12 % - Morgenkåpe

6 % - TV

4 % - Teppe

Her er hva nordmenn må ha med seg i ferien:

48 % - Barberhøvel

42 % - Smertestillende

28 % - Snus og/eller sigaretter

18 % - Høyttalere

16 % - Nesespray

– For mange er ferieminnene årets høydepunkt. Flere velger derfor å ta med seg ting hjem som forsterker og forlenger minnene om opplevelsene man hadde - som eksempelvis suvenirer. Når det er sagt oppfordrer vi selvfølgelig norske reisende i sommer til å fylle hjemreisekofferten med lovlige ting man kjøper på reisemålet - og ikke tjuvgods, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.